foto: Paula Čurkste/LETA
Lomažs rezultatīvs Turcijā; Blumbergs atgriežas laukumā pēc traumas
Latvijas izlases basketbolists Rihards Lomažs.
Basketbols
2023. gada 25. novembris, 22:08

Lomažs rezultatīvs Turcijā; Blumbergs atgriežas laukumā pēc traumas

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs sestdien Ankarā guva 24 punktus Denizli "Yukatel Merkezefendi" zaudējumā izbraukumā Turcijas čempionāta mačā.

Denizli basketbolisti ar 89:112 (23:31, 15:24, 24:21, 27:36) atzina Ankaras "Turk Telekom" pārākumu.

Lomažs spēlēja 34 minūtes un 23 sekundes, realizējot septiņus no desmit divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem, un kļuva par rezultatīvāko spēles dalībnieku.

Latviešu basketbolists izcīnīja arī divas atlēkušās bumbas, sakrāja trīs rezultatīvas piespēles, divas pārķertas bumbas, trīs kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus, kā arī iekrāja sliktāko spēlē +/- rādītāju (-20) un efektivitātes koeficientu 22.

Mājiniekiem ar 23 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tairons Voless.

Jāņa Timmas pārstāvētā Stambulas "Daruššafaka" ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ir sestā, Kristers Zoriks un Izmiras "Petkimspor" ir izcīnījuši piecas uzvaras un ir septītie, bet Lomaža klubs ar vienu panākumu deviņos mačos atrodas priekšpēdējā vietā 16 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Turcijas superlīgā uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Pasečņikam zaudējums pret Eirolīgas klubu

Savukārt Anžejs Pasečņiks guva 13 punktus "Palencia" zaudējumā savā laukumā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē pret ULEB Eirolīgā spēlējošo "Valencia"  ar 77:101 (20:25, 27:31, 17:26, 13:19).

Pasečņiks 22 minūtēs un 21 sekundē laukumā realizēja visus sešus divpunktu metienus un vienu no trim soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo soda metienu. Viņa kontā arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, divas kļūdas, divas personiskās piezīmes, četri izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem, kā arī +/- rādītājs -8 un efektivitātes koeficients 13.

Rezultatīvākais mājinieku komandā ar 20 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un sešām kļūdām bija Kajs van der Vūrsts, bet uzvarētāju rindās seši basketbolisti guva vismaz desmit punktus, par rezultatīvāko ar 16 punktiem kļūstot Brendonam Deivīsam.

Rodiona Kuruca pārstāvētā Mursijas UCAM ar septiņām uzvarām desmit spēlēs ir ceturtā, Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" ar sešiem panākumiem ieņem sesto vietu, bet "Palencia" ar bilanci 1-10 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Blumbergs atgriežas, Kurucs izlaiž

Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs sestdien atgriezās laukumā pēc pusotru mēnesi ilgas savainojuma ārstēšanas Saloniku "Aris" zaudējumā savā laukumā Grieķijas čempionāta mačā.

"Aris" basketbolisti Nika Gaļa vārdā nosauktajā hallē ar 73:77 (22:19, 6:20, 17:24, 28:14) zaudēja Patras "Promitheas", kuras rindās pieteikumā nebija iekļauts Artūrs Kurucs.

Blumbergs spēlēja trīsarpus minūtes, netrāpot vienīgo tālmetienu un punktus negūstot. Latvieša rēķinā +/- rādītājs -4 un efektivitātes koeficients -1.

Rezultatīvākais "Aris" rindās ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Lefteris Bohoridis.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Entonijs Kovens, bet 17 punktus, desmit atlēkušās bumbas un divus bloķētus metienus sakrāja Haime Ečenike.

"Promitheas" ar sešām uzvarām astoņos mačos ieņem otro vietu turnīra tabulā, "Aris" ar bilanci 4-4 ir ceturtais, bet Iļjas Gromova pārstāvētā "Lavrio" ar trim panākumiem septiņās spēlēs ir septītā.

Pagājušajā sezonā par Grieķijas čempioni kļuva Pirejas "Olympiakos", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja Atēnu "Panathinaikos".

Šiliņam neveiksme Rostokā

Savukārt Kārlis Šiliņš guva 13 punktus "Gottingen" zaudējumā izbraukumā Vācijas bundeslīgas spēlē.ar 92:96 (27:20, 23:25, 20:26, 22:25) pret Rostokas "Seawolves".

Šiliņš spēli uzsāka pamatpieciniekā un laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 20 sekundēs realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, pārķerta bumba, viens bloķēts metiens, trīs kļūdas, piecas personiskās piezīmes, efektivitātes koeficients desmit un +/- rādītājs -6.

Vairāk par Šiliņu komandā guva vien Fedors Žugičs, kurš sakrāja 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, un Bodijs Hjūms ar 18 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām.

Rostokas vienībā 24 punktus guva Deriks Elstons un 19 punktus - Čevezs Gudvins, kurš izcīnīja arī 14 atlēkušās bumbas.

Kriša Helmaņa pārstāvētā Tībingenas "Tigers" ar divām uzvarām astoņās spēlēs ir 16., bet "Gottingen" ar bilanci 1-6 - 17. vietā 18 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Vācijas čempioni kļuva Ulmas "Ratiopharm", kas finālsērijā ar 3-1 uzvarēja Bonnas "Telekom".

Strēlnieks neglābj no zaudējuma Sasāri

Tikmēr Jānis Strēlnieks guva 11 punktus viņa pārstāvētās "Scafati" komandas zaudējumā izbraukumā ar 76:79 (21:14, 12:21, 21:19, 22:25) pret Sasāri "Banco di Sardegna".

Strēlnieks spēlēja 23 minūtes, realizējot vienu no četriem divpunktu un trīs no pieciem trīspunktu metieniem. Viņa kontā arī divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, pieci noteikumu pārkāpumi, divas izprovocētas piezīmes, kā arī efektivitātes koeficients trīs un komandā labākais +/- rādītājs +11.

"Scafati" komandā ar 15 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Džons Nandžs, bet pretiniekiem 20 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un sešus bloķētus metienus sakrāja Stefans Gombods.

Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" komanda ir uzvarējusi septiņās no astoņām spēlēm, ieņemot pirmo vietu, Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento "Aquila" ar sešiem panākumiem astoņās cīņās ir otrā, Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" ar četrām uzvarām astoņās cīņās ir devītā, bet "Scafati" ar bilanci 4-5 ieņem desmito vietu 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".