foto: HK Zemgale/LBTU/Facebook
"Zemgale"/LBTU hokejisti pārspēj "Kurbadu"
"Zemgale"/LBTU tieka pie astotās uzvaras pēc kārtas.
Hokejs
2023. gada 22. novembris, 23:17

"Zemgale"/LBTU hokejisti pārspēj "Kurbadu"

Jauns.lv/LETA

"Zemgale"/LBTU hokejisti trešdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā tika pie panākuma pār "Kurbads" vienību, kamēr citā spēlē uzvaru svinēja vicelīdere "Mogo"/LSPA.

"Zemgale"/LBTU mājās ar rezultātu 5:4 (2:0, 1:2, 2:2) pārspēja "Kurbadu", tiekot pie astotās uzvaras pēc kārtas.

Pirmajā trešdaļā laukuma saimnieki izmantoja divus vairākumus, abus vārtus gūstot Mārtiņam Karsumam. 

Otrā perioda ievadā Aleksandrs Novikovs guva pirmos "Kurbads" vārtus, taču nepilnas trīs minūtes vēlāk divu vārtu pārsvaru mājiniekiem atjaunoja Kristaps Kristiņš. "Kurbads" atbildēja ar precīzu metienu vairākumā, mājinieku vārtsargu pārspējot Artūram Ozoliņam.

Noslēdzošās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs viesi guva vēl divus vārtus, šoreiz ar precīziem metieniem izceļoties Aleksandram Biškinim un Dāvim Straupem, un pārņēma vadību. Nepilnas divas minūtes pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem mājinieki izlīdzināja rezultātu, kad "Kurbads" vārtos ripu raidīja Gatis Gricinskis, bet uzvaru nesošos vārtus spēles 54.minūtē guva Kevins Strādnieks.

Citā spēlē vicelīdere "Mogo"/LSPA savā laukumā ar rezultātu 7:2 (1:1, 0:1, 6:0) uzvarēja Viļņas "7BET-Hockey Punks".

Mājinieku rindās Deivids Sarkanis izcēlās ar trīs vārtiem un rezultatīvu piespēli, Kārlis Ozoliņš un Lauris Bajaruns tika pie trīs (1+2) punktiem, kamēr trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Ričards Puriņš. Vēl pa reizei viesu vārtos ripu raidīja Reinis Mārtiņš Lejnieks un Olivers Mūrnieks.

Viļņas komandā ar precīziem metieniem izcēlās Ronalds Dvončs un Samuels Blanšē-Kots.

Turnīra tabulā līdere ar 28 punktiem 15 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 26 punktus 16 cīņās guvusi "Mogo"/LSPA, 22 punkti 16 spēlēs ir Kurbads" hokejistiem, bet 16 punkti 14 spēlēs - "Prizma" vienībai. Hokeja skola "Rīga" ar 12 punktiem 13 cīņās atrodas sestajā vietā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.