foto: AP/Scanpix
"Penguins" vārtsargs Nedeļkovičs pēc traumas atgriežas ar "sauso" maču pret čempioni "Golden Knights"
Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Pitsburgas "Penguins" pēc traumas sadziedēšanas svētdien ar 'sauso" maču atgriezās vārtsargs Alekss Nedeļkovičs.
Hokejs
2023. gada 20. novembris, 09:50

"Penguins" vārtsargs Nedeļkovičs pēc traumas atgriežas ar "sauso" maču pret čempioni "Golden Knights"

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībā Pitsburgas "Penguins" pēc traumas sadziedēšanas svētdien ar 'sauso" maču atgriezās vārtsargs Alekss Nedeļkovičs, palīdzot savai komandai ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) mājās pārspēt čempioni Vegasas "Golden Knights".

Nedeļkovičs ķermeņa lejasdaļas traumas dēļ nebija spēlējis kopš 24.oktobra, bet atgriešanās mačā atvairīja visus 38 čempionvienības hokejistu metienus un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Šis bija Nedeļkoviča pirmais sausais mačs šosezon un astotā tāda spēle NHL karjerā.

Spēles prakses atgūšanas nolūkos pagājušajā nedēļā Pitsburgas kluba vārtsargs aizvadīja maču Amerikas hokeja līgā (AHL) un guva vārtus Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" sastāvā pret Providensas "Bruins", kļūstot par pirmo vārtu vīru AHL, kas guvis divus vārtus.

NHL šosezon Nedeļkovičs vārtos stājies trīs mačos, izcīnījis divas uzvaras, vidēji ielaidis divas ripas un atvairījis 94,4% metienu.

Uzvarēju rindās vārtus guva Raiens Greivzs, Noels Akjari un Jevgēņijs Malkins, bet pārtrūka komandas kapteiņa Sidnija Krosbija 11 spēļu punktu sērija.

Ar 18 punktiem 17 mačos "Penguins" ieņem desmito vietu Austrumu konferencē, kamēr "Golden Knights" neskatoties uz trešo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs, ar 28 punktiem 19 mačos ir pirmā Rietumu konferencē.

Citā svētdienas mačā zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Anaheimas "Ducks" vienība, kas ar 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) piekāpās Sentluisas "Blues" hokejistiem.