foto: HS "Rīga"/Facebook
HS "Rīga" uzvara hokeja virslīgā; "Kurbads" zaudē Kauņas vienībai
HS "Rīga" hokejisti. Ilustratīvs foto
Hokejs
2023. gada 18. novembris, 22:14

HS "Rīga" uzvara hokeja virslīgā; "Kurbads" zaudē Kauņas vienībai

Jauns.lv / LETA

Hokeja skola "Rīga" (HS "Rīga") sestdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā savā laukumā svinēja graujošu uzvaru pār Viļņas vienību, bet "Kurbads" piekāpās Kauņas "City".

HS "Rīga" mājās ar 8:0 (0:0, 4:0, 4:0) sagrāva Viļņas "7BET-Hockey Punks".

Pa diviem vārtiem guva Dmitrijs Diļevka, Roberts Polis, kura kontā arī rezultatīva piespēle, un Rodions Boltramovičs, pa vieniem - aizsargs Vladislavs Iļjušins un Edvīns Bērziņš, bet trīs rezultatīvas piespēles sakrāja Maksims Pumpiņš.

Vārtos Mikus Vecvanags atvairīja visus 20 metienus, bet viesiem Arturs Pavļukovs tika galā ar 45 no 53 metieniem. Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti Polis un viesu uzbrucējs Ignots Rags.

Savukārt "Kurbads" komanda mājās ar 3:5 (0:2, 0:1, 3:2) piekāpās Kauņas "City", pirmos vārtus gūstot, kad viesi bija sametuši jau četrus.

Mājiniekiem divus vārtus guva Aleksandrs Novikovs, kurš tika atzīts par labāko mājinieku rindās, vienus - Roberts Jekimovs, bet vārtos Arginto Milbergs atvairīja 19 no 24 metieniem.

Viesiem pa vārtiem guva Ondržejs Mahala, Nazars Ružņikovs, Deniss Hončarenko, Luks Žukausks un Aivars Bendžus, vārtos Sergejs Pisarenko atvairīja 49 metienus, bet par labāk okomandā tika atzīts uzbrucējs Filips Hudāks, kurš spēli beidza ar rezultatīvu piespēli.

Vēl vienā sestdienas cīņā Tallinas "Panter" mājās ar 4:2 (0:1, 3:1, 1:0) pieveica Elektrēnu "Airwell-Energija".

Turnīra tabulā līdere ar 26 punktiem 14 mačos ir "Zemgale"/LBTU, 24 punktus 15 cīņās guvusi "Mogo"/LSPA, 20 punkti 14 spēlēs ir Kurbads" hokejistiem, bet 16 punkti 14 spēlēs - "Prizma" vienībai. Hokeja skola "Rīga" ar desmit punktiem 12 cīņās atrodas sestajā vietā.

OHL četru apļu pamatturnīrs noslēgsies 28.februārī, bet izslēgšanas spēļu turnīrā tiks noskaidroti OHL un Baltijas čempioni.

OHL izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas komandas. Ceturtdaļfināls notiks līdz trim uzvarām, bet pusfināls un cīņa par OHL kausu norisināsies līdz četriem panākumiem.

2023./2024.gada sezonā Baltijas čempionātā piedalās Rīgas "Prizma", Hokeja skola "Rīga", Jelgavas "Zemgale"/LBTU, "Mogo"/LSPA un "Kurbads" no Latvijas, "Kaunas City", Elektrēnu "Airwell-Energija", Viļņas "7BET-Hockey Punks" no Lietuvas un Igaunijas klubs Tallinas "Panter".

Arī šajā sezonā Ukrainas pilsoņiem OHL čempionātā netiek piemērots leģionāru jeb ārvalstu hokejistu statuss, bet Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem ir liegts startēt OHL.

Pērn par čempioni kļuva "Zemgale"/LBTU, kas finālā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pieveica "Mogo"/LSPA.