foto: REUTERS/SCANPIX
Diass no nolaupītāju gūsta atbrīvotā tēva klātbūtnē iesit divus vārtus pret Brazīliju
Luiss Manuels Diass bija nolaupītāju rokās 12 dienas, bet tagad klātienē noraudzījās spožu sava dēla sniegumu.
Futbols
2023. gada 17. novembris, 13:43

Diass no nolaupītāju gūsta atbrīvotā tēva klātbūtnē iesit divus vārtus pret Brazīliju

Jauns.lv/LETA

Luiss Diass ceturtdien Barrankijā nolaupītāju atbrīvotā tēva klātbūtnē guva divus vārtus Kolumbijas futbola izlases uzvarā pār Brazīliju 2026.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačā, bet Argentīna savā laukumā zaudēja Urugvajai.

Kolumbija uzvarēja ar 2:1 (0:1), pieveicot titulētos sāncenšus pirmo reizi kopš 2015. gada Amerikas kausa izcīņas, kad tika uzvarēts ar 1:0.

Londonas "Arsenal" spēlētājs Gabriels Martinelli jau pēc četrām spēlētām minūtēm izvirzīja vadībā Brazīliju, taču 75. un 79. minūtē vārtus guva Diass, kura tēvs tikai dažas dienas iepriekš tika atbrīvots.

"Liverpool" uzbrucēja tēvs Luiss Manuels Diass bija nolaupītāju rokās 12 dienas.

foto: REUTERS/SCANPIX
Luiss Manuels Diass bija nolaupītāju rokās 12 dienas, bet tagad klātienē noraudzījās spožu sava dēla sniegumu.

Brazīlijai pēc 0:2 neveiksmes izbraukumā ar Urugvaju tas bija otrais pēc kārtas zaudējums šajās sacensībās un trešā neuzvarētā spēle.

Savukārt urugvajieši sagādāja vēl vienu pārsteigumu, Buenosairesā ar 2:0 (1:0) pieveikdami Argentīnu.

Vārtus 41. minūtē guva Ronalds Arauho un 87. minūtē - Darvins Nunjess.

Argentīnietis Lionels Mesi otrajā puslaikā trāpīja pa vārtu pārliktni, taču Argentīnas 14 uzvarētu spēļu sērija, kas sākās Pasaules kausa finālturnīrā ar uzvaru pār Meksiku (2:0), tika pārtraukta.

0:0 spēlēja Venecuēla ar Ekvadoru un Čīle ar Paragvaju, šajā spēlē 44.minūtē tiekot noraidītiem paragvajietim Robertam Rohasam un 86. minūtē - mājiniekam Viktoram Mendesam.

Savukārt Bolīvija divu vājāko turnīra komandu spēlē mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Peru. Abus vārtus guva Henrijs Vaka.

Pēc piecām spēļu kārtām Dienvidamerikas kvalifikācijas zonā pirmo vietu ar 12 punktiem ieņem Argentīna, desmit punkti ir Urugvajai, deviņi - Kolumbijai, astoņi - Venecuēlai un septiņi - Brazīlijai. Pa pieciem punktiem sakrājusi Ekvadora, Paragvaja un Čīle, trīs punkti ir Bolīvijai, bet viens - Peru.

Dienvidamerikas zonā desmit izlases cīnās par sešām ceļazīmēm uz finālturnīru un vienu vietu starpkontinentālajās pārspēlēs.