1dienas
21stundas
42minūtes
49sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Turcijas klubam vairs neesot naudas, ko maksāt Jānim Timmam
foto: Zane Bitere/LETA
Jānis Timma "Daruššafaka Lassa" rindās aizvadīja gana sekmīgas spēles, tomēr komanda, iespējams, bija gaidījusi ko vairāk.
Basketbols

Turcijas klubam vairs neesot naudas, ko maksāt Jānim Timmam

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolista Jānim Timmam būs jāpamet Turcijas basketbola čempionāta komanda Stambulas "Daruššafaka", pirmdien tika paziņots Turcijas masu medija "Sportstv" kontā tīmekļa vietnē "X.com".

Turcijas klubam vairs neesot naudas, ko maksāt Jān...

"Sportstv" norāda, ka šķiršanās no Timmas iemesls ir "nepareizi veiktie budžeta aprēķini sezonas sākumā".

"Pēc Meisona Džounsa "Daruššafaka" šķirsies no Timmas," vēsta masu medijs.

36 spēles nacionālajā basketbola asociācijā aizvadījušais Meisons Džounss pirms sezonas tika plānots kā viens no iespējamajiem komandas līderiem, tomēr sezonas sākumā viņš palicis vairāku citu komandas biedru ēnā. Jādomā, ka arī Timmas sniegums nav pilnībā apmierinājis komandas vadību, lai gan vienības kopējais sniegums bijis gana sekmīgs.

Šī informācija par "Daruššafaka" problēmām izskan vien dažas stundas pēc tam, kad Jānis Timma "Instagram" kontā ievietoja īso stāstu ar visai savdabīgu video.

Tiek piebilsts, ka arī komandas kapteinim Džanam Korkmazam un centra spēlētājam Muhsinam Jašaram ieteikts atrast sev citu komandu. 

Turcijas čempionāta vidusmēra komandām tā ir visai ierasta prakse, ka komandas sastāvs sezonas sākumā krietni atšķiras no tā, kādu tas pabeidz sezonu. Nereti arī Eirokausu līmenī šī iemesla dēļ komandas sezonas otrajā pusē sāk piedzīvot smagus zaudējumus.

Timma šosezon Turcijas čempionātā četros mačos vidēji spēlē ir guvis 7,8 punktus, sakrājis četras atlēkušās bumbas un trāpījis deviņus no 24 tālmetieniem.

"Daruššafaka" ar piecām uzvarām septiņās spēlēs turnīra tabulā ir piektā.

FIBA Čempionu līgā, kur Turcijas klubs spēlē vienā grupā ar "VEF Rīga", "Daruššafaka" ar divām uzvarām trīs spēlēs ir otrā, sacensības Rīgā uzsākot ar 84:75 uzvaru pār "VEF Rīga".

Timma vidēji mačā ir guvis 7,3 punktus, kā arī sakrājis pa atlēkušajai bumbai un rezultatīvai piespēlei.