foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Girgensona "Sabres" un Bļugera "Canucks" zaudējumi NHL mačos; Šilovs nepārspēts AHL spēlē
Hokejs
2023. gada 12. novembris, 11:20

Girgensona "Sabres" un Bļugera "Canucks" zaudējumi NHL mačos; Šilovs nepārspēts AHL spēlē

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" sestdien Pitsburgā piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, bet Vankūveras "Canucks" bez savainotā Teodora Bļugera cieta zaudējumu Toronto. Tāpat jau ceturto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".

"Sabres" piekāpās Pitsburgas "Penguins" ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).

Girgensons 14,5 minūtēs laukumā izcēlās ar četriem metieniem pa vārtiem, četriem spēka paņēmieniem, uzvaru vienīgajā iemetienā un +/- rādītāju -1.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva aizsargs Ēriks Kārlsons, pa vieniem - Drū O'Konors un Jevgeņijs Malkins, kura kontā arī rezultatīva piespēle, bet vārtos "sauso" spēli ar 35 atvairītiem metieniem aizvadīja Tristens Džerijs.

"Sabres" vārtos Uko Peka Lūkonens atvairīja 36 no 39 metieniem.

Savukārt Toronto "Maple Leafs" savā laukumā pārtrauca Vankūveras "Canucks" piecu uzvaru sēriju, uzvarot ar 5:2 (1:2, 2:0, 2:0).

Pirmajā periodā "Canucks" divreiz vairākumā izvirzījās vadībā pēc Džonatana Millera un Piusa Zutera precīziem metieniem, tomēr spēles turpinājumā labāki bija Toronto hokejisti, kuriem jau 15.spēlē pēc kārtas rezultativitātes punktus sakrāja Viljams Nīlanders. Viņa kontā šosezon 22 (10+12) rezultativitātes punkti.

Vārtus mājinieku labā guva arī Metjū Naizs, Noā Gregors, kura kontā arī rezultatīva piespēle, Niks Robertsons un Davids Kampfs, bet pa divām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Makss Domi, Tailers Bertuci un Bobijs Makmens. Vārtos Iļja Samsonovs atvairīja 31 metienu.

"Sabres" ar 15 punktiem 15 spēlēs ieņem 12. vietu Austrumu konferencē, bet "Canucks" ar 21 punktu 14 cīņās ir otrā Rietumu konferencē.

Bufalo vienība nākamo maču aizvadīs otrdien savā laukumā ar Bostonas "Bruins", bet "Canucks" svētdien izbraukumā spēlēs ar Monreālas "Canadiens".

Savukārt Elvis Merzļikins Detroitā laukumā nedevās viņa pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" zaudējumā. "Blue Jackets" viesos ar 4:5 (2:2, 1:2, 1:1) piekāpās Detroitas "Red Wings" komandai, piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas.

Uz Lūkasa Raimonda un Robija Fabri pirmajās četrās ar pusi minūtēs gūtajiem vārtiem Kolumbusas vienība līdz 26. minūtes beigām bija ne vien atspēlējusies, bet arī izvirzījusies vadībā ar 3:2, vārtus gūstot Aleksandram Teksjē, Edamam Fantili un Šonam Kuralijam

Otrā perioda beigās ar Aleksa Debrinkata un Daniela Spronga metieniem mājinieki atguva vadību un 43. minūtē Fabri guva uzvaras vārtus. Perioda vidū Patriks Laine vien samazināja rezultāta starpību.

Kolumbusas vienības vārtos Spensers Mārtins atvairīja 23 metienus, bet pretējā laukuma galā 18 metienus tvēra Ville Huso.

Pa divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētājiem sakrāja Kristians Fišers un Džefs Petrijs.

Kolumbusas komanda ar 11 punktiem 14 spēlēs ieņem 15. vietu Austrumu konferencē un nākamo spēli aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar Ņujorkas "Rangers".

Tikmēr Artūrs Šilovs Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē atvairīja visus 20 pretinieku metienus viņa pārstāvētās Ebotsfordas "Canucks" komandas uzvarā savā laukumā un tika atzīts par mača otru labāko spēlētāju.

"Canucks" ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) pārspēja Beikersfīldas "Condors", apspēlējot pretiniekus otro reizi trijās dienās. Šilovs otro reizi šosezon savus vārtus nosargāja neieņemtus.

Šosezon Latvijas vārtsargs deviņos mačos ir izcīnījis sešas uzvaras, vidēji spēlē savos vārtos ielaižot 2,66 ripas un atvairot 90,5% metienu.

Citā spēlē Latvijas vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals palika rezervē Milvoki "Admirals" uzvarā viesos pagarinājumā, ar 5:4 (1:1, 2:1, 1:2, 1:0) pārspējot Teksasas "Stars" hokejistus.

"Canucks" ar izcīnītiem 17 punktiem 13 spēlēs ir Rietumu konferences turnīra tabulas galvgalī, bet "Admirals" ar desmit punktiem desmit spēlēs 17 komandu vidū ieņem 11. vietu.