foto: REUTERS/SCANPIX
"VEF Rīga" un "Lenovo" spēlē cietušais tiesnesis guvis ļoti smagu traumu
Aleksandars Glišičs ir atzīts basketbola tiesnesis, kuram uztic tiesās praktiski visos lielākajos turnīros.
Basketbols
2023. gada 10. novembris, 12:59

"VEF Rīga" un "Lenovo" spēlē cietušais tiesnesis guvis ļoti smagu traumu

Jauns.lv/LETA

Serbu tiesnesis Aleksandars Glišičs Latvijas basketbola kluba "VEF Rīga" un Tenerifes "Lenovo" trešdienas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra mačā ir guvis ceļgala krustenisko saišu plīsumu, vēsta tīmekļa vietne "Basketnews.com".

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" izbraukumā piekāpās Tenerifes "Lenovo" ar 55:76 un trešaceturtdaļā mačs uz laiku tika apturēts pēc cīņas galvenā tiesneša Glišiča savainojuma.

Čempionu līgas tiesnesim Glišičam diemžēl ir plīsušas ceļgala krusteniskās saites, ziņo "Basketnews.com", atgādinot, ka trešajā ceturtdaļā Glišičs paklupa un nokrita, bet pēc savainojuma gūšanas tika aiznests ar nestuvju palīdzību.

Tiesnesis paklupa, kustībā mēģinot parādīt nesportisku pārkāpumu.

Netika sniegta informācija par to, kad Glišičs varētu atgriezties laukumā.

C grupā pa divām uzvarām trīs spēlēs ir "Cholet", Stambulas "Daruššafaka" un Tenerifes basketbolistiem, bet "VEF Rīga" zaudējusi visos trīs dueļos.

Latvijas čempione "VEF Rīga" C grupas turnīru uzsāka ar 75:84 zaudējumu savā laukumā mačā ar Turcijas komandu Stambulas "Daruššafaka", bet otrajā spēlē pēc strīdīga lēmuma viesos ar 73:74 piekāpās Francijas klubam "Cholet".

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām katrā. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupā ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmā posma barjeru, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".