foto: AP/Scanpix
Bļugera veselības stāvoklis uzlabojas, tuvākajos mačos, visticamāk, gan vēl nepiedalīsies
Teodors Bļugers (pa kreisi) "Canucks" pirmssezonas treniņnometnē.
Hokejs
2023. gada 28. oktobris, 17:50

Bļugera veselības stāvoklis uzlabojas, tuvākajos mačos, visticamāk, gan vēl nepiedalīsies

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers visdrīzāk nepiedalīsies visās trijās Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs savā laukumā, atsaucoties uz kluba treneri Riku Toketu, ziņo tīmekļa vietne "Thehockeynews.com".

"Thehockeynews.com" Vankūveras kluba apskatnieks Džefs Petersons vēsta, ka Bļugers drīzumā varētu atsākt treniņus uz ledus, taču viņa atgriešanās spēlēs potītes savainojuma dēļ var aizņemt vēl pāris nedēļas.

Jau ziņots, ka Bļugers savainojumu, bloķējot metienu, guva 6. oktobra pārbaudes spēlē, kad "Canucks" mājās ar 3:1 apspēlēja Kalgari "Flames", Latvijas uzbrucējam gūstot uzvaras vārtus. Divas dienas vēlāk Bļugers drīz pēc treniņa sākuma to pameta.

Tokets pēc ceturtdienas treniņa vēstīja, ka "Bļugeram tika veikta vēl viena skenēšana, un atveseļošanās notiek saskaņā ar grafiku".

"Viņš izskatās ļoti labi, un es domāju, ka viņš ļoti drīz sāks slidot. Tas būs ļoti drīz," piebilda treneris.

Tiek lēsts, ka pēc atgriešanās ierindā Bļugers ieņems vietu komandas ceturtā trijnieka centrā līniju un tiks izmantots kā viens no kluba vadošaiem mazākuma spēlētājiem.

Tokets piebilda, ka pēc medicīniska apstiprinājuma saņemšanas, ka Latvijas uzbrucējs var atsākt treniņus, viņam būs nepieciešami daži treniņi, lai atgrieztu spēles garšu pirms debijas "Canucks" rindās oficiālā spēlē. "Ja šīs būtu izslēgšanas spēles, esmu pārliecināts, ka viņš spēlētu pēc dažiem treniņiem, taču tagad mēs tā nedarīsim," sacīja treneris.

Jau ziņots, ka piektdien Vankūveras "Canucks", spēlējot bez Bļugera, pirmo no trim mājas spēlēm aizvadīja, ar 5:0 (1:0, 3:0, 1:0) sagraujot Sentluisas "Blues".

"Canucks" ar desmit punktiem septiņos mačos ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

Nākamo spēli "Canucks" aizvadīs sestdien savā laukumā ar Ņujorkas "Rangers", bet otrdien uzņems Nešvilas "Predators".