foto: Getty Images via AFP
Jaunais NHL talants Bedārds gūst vārtus, bet neglābj komandu no zaudējuma čempioniem
Konors Bedārds saņem sveicienus no komandas biedriem.
Hokejs
2023. gada 22. oktobris, 14:37

Jaunais NHL talants Bedārds gūst vārtus, bet neglābj komandu no zaudējuma čempioniem

Jauns.lv/LETA

Šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta pirmais numurs Konors Bedārds sestdien guva vārtus Čikāgas "Blackhawks" pirmajā mājas spēlē, bet neglāba savu pārstāvēto komandu no zaudējuma.

Čikāgieši ar rezultātu 3:5 (1:1, 1:1, 1:3) zaudēja šī gada Stenlija kausa ieguvējai Vegasas "Golden Knights", kas uzvarējusi visās sešās šīs sezonas spēlēs.

Stenlija kausa čempioniem uzvaru nodrošināja Nikolā Ruā, Marka Stouna un Pola Kotera trešajā periodā gūtie trīs vārti, bet pirms tam izcēlās Viljams Kārlsons un Žonatans Maršeso. "Golden Knights" kļuvusi par pirmo komandu NHL vēsturē, kas titula aizstāvēšanu sākusi ar sešām uzvarām pēc kārtas.
 
Bedārds vārtus guva ar savu pirmo metienu, bet otrais viņa raidījums mērķi nesasniedza. Mājiniekiem vārtus guva arī Rīss Džonsons un Korijs Perijs.

Tāpat kā lasvegasieši, sezonu bez zaudējumiem turpina arī Kolorādo "Avalanche", kas mājā ar 6:4 (1:1, 5:2, 0:1) pārspēja Karolīnas "Hurricanes" un izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

Logans O'Konors trešo spēli pēc kārtas izcēlās mazākumā, otrajā periodā gūstot vienus no pieciem "Avalanche" vārtiem. Līdz šim tas NHL izdevies septiņiem hokejistiem, tajā skaitā "Avalanche" spēlētājam Džo Sakikam 1998.gadā.

Viens precīzs metiens un divas rezultatīvas piespēles uzvarētāju rindās bija Arturi Lehkonenam.

Tikmēr ceturto uzvaru pēc kārtas sezonas ievadā svinēja Bostonas "Bruins", kas viesos ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) uzvarēja Losandželosas "Kings".

Bostoniešiem divus vārtus guva Breds Maršāns, kurš, tāpat kā vienu nekļūdīgu metienu izdarījušais Davids Pastrņāks, šajā mačā tika pie trīs rezultativitātes punktiem. Pastrņāks ir pirmais "Bruins" hokejists pēdējā 21 gada laikā, kuram izdevies gūt vārtus katrā no četrām sezonas pirmajām spēlēm.

Citā spēlē, iespējams, savainojuma dēļ maču nepabeidza trīskārtējais NHL vērtīgākais spēlētājs Konors Makdeivids, kura pārstāvētā Edmontonas "Oilers" mājās ar 2:3 (2:1, 0:1, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Vinipegas "Jets".

"Oilers" kapteinis Makdeivids trešā perioda beigās un pagarinājumā atradās uz rezervistu soliņa, un izskatījās, ka hokejistu moka sāpes mugurā.

Uzvaras vārtus viesiem guva Marks Šeifele papildlaika ceturtajā minūtē.

NHL regulārajā čempionātā komandas līdz 18.aprīlim aizvadīs 82 spēles.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņā uzvarēja Vegasas "Golden Knights", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".