Futbols
2023. gada 20. oktobris, 12:34

Lietuvieši spiesti maksāt pamatīgu sodu, jo futbola fani skandēja saukli pret Putinu

Jauns.lv

Lietuvas Futbola federācijai piespriests 10 000 eiro sods par to, ka izlases mačā Kauņā līdzjutēji skandēja pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērstu saukli.

To Lietuvas futbola ziņu raidījumā "Įvartis" ("Vārti") apstiprinājis izlases mediju pārstāvis Tautvīds Vencevičs, ziņo Lietuvas sabiedrisko mediju portāls LRT.lt

Jāuzsver, viņš runāja nevis par Lietuvas izlases neseno maču Eiropas čempionāta kvalifikācijā pret Ungāriju, bet gan par spēli pret Serbiju.

Medijs atgādina, ka sauklis, kurā tiek lamāts Krievijas diktators Vladimirs Putins, Lietuvā izskan daudzos sporta pasākumos. To skandē basketbola kluba Kauņas "Žalgiris" līdzjutēji Eirolīgā, Viļņas "Žalgiris" fani UEFA turnīra kvalifikācijā. Vēstījums regulāri dzirdams arī Latvijas futbola virslīgas mačos un Latvijas futbolu klubu Eirokausu mačos un pat futbola valstsvienības spēlēs.

"Putin huilo" izskanēja arī šoruden Pasaules kausa basketbolā laikā tālajā Indonēzijā, kopējā skandēšanā vienojoties Latvijas un Lietuvas basketbola faniem.

Uz ziņu par piespriesto 10 000 eiro sodu reaģējis viens no Lietuvas futbola izlases līderiem Justs Lasicks. "Tā tik turpiniet, mēs atdosim prēmijas, ja vajadzēs," viņš rakstīja sociālajos tīklos, pievienojot emocijzīmi ar piemiegto actiņu.

Foto: ekrānuzņēmums no https://www.instagram.com/stories/justasla

Sodus par līdzīgiem incidentiem pēc spēles delegāta priekšlikuma piemēro UEFA, un minētajā mačā strādāja kazahs, raksta Lrt.lt.

Lietuvas izlases mačs pret Serbiju notika 10. septembrī.