foto: LETA
Gudļevskim uzvara papildlaikā DEL mačā; "Zemgale/LBTU" iekļūst Kontinentālā kausa trešajā kārtā
Vārtsargs Kristers Gudïevskis.
Hokejs
2023. gada 15. oktobris, 20:39

Gudļevskim uzvara papildlaikā DEL mačā; "Zemgale/LBTU" iekļūst Kontinentālā kausa trešajā kārtā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien palīdzēja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandai izcīnīt panākumu papildlaikā.

Brēmerhāfenes hokejisti viesos ar rezultātu 4:3 (0:0, 1:1, 2:2, 1:0) uzvarēja Diseldorfas EG.

Gudļevskis uzvarētāju vārtos atvairīja 13 no 16 metieniem, tiekot galā ar 81,25% pa viņa sargātajiem vārtiem mestajā ripām.

Uzvaru nesošos vārtus papildlaikā pēc spēlētām divām ar pusi minūtēm guva Dominiks Uhers.

Ar 17 punktiem 11 spēlēs "Fischtown Pinguins" turnīra tabulā ieņem astoto vietu 14 komandu konkurencē.

"Fischtown Pinguins" vārtsargu trenera trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Savukārt Latvijas čempione Jelgavas "Zemgale/LBTU" guva trešo panākumu savā laukumā notiekošajā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa otrā posma turnīrā un iekļuva sacensību trešajā kārtā.

Jelgavnieki noslēdzošajā mačā ar rezultātu 4:1 (2:1, 0:0, 2:0) guva panākumu pār Slovēnijas komandu "Celje".

Kristiāns Zelts izvirzīja vadībā "Zemgale/LBTU" pēc spēlētām divām ar pusi minūtēm, taču nepilnas četras minūtes vēlāk Mikus Mintautiškis izlīdzināja rezultātu. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē mājiniekiem vienu vārtu pārsvaru atguva Dāniels Andersons, kurš bija precīzs mazākumā.

Trešajā periodā 53.s pēles minūtē Jelgavas vienības pārsvaru dubultoja Kevins Strādnieks, bet 57. minūtē vairākumā vārtus vēl guva Mārtiņš Porejs (4:1).

Rihards Cimermanis Jelgavas komandas vārtos atvairīja 16 pretinieku metienus, kā arī tika atzīts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju.

Dienas pirmajā spēlē Brašovas "Corona" ar 11:2 (4:0, 2:2, 5:0) sagrāva Lježas "Bulldogs".

Piektdien "Zemgale/LBTU" sāka turnīru ar uzvaru, ar 3:1 pārspējot Rumānijas čempioni Brašovas "Corona", bet sestdien ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Lježas "Bulldogs" no Beļģijas.

Pēc trīs mačiem C grupā pirmo vietu ar trīs panākumiem ieņēma "Zemgale/LBTU" , divas uzvaras izcīnīja "Corona", "Celje" tika pie viena panākuma, kamēr "Bulldogs" zaudēja visos trijos mačos.

Trešās kārtas E grupas sacensībās, kas norisināsies Francijas pilsētā Grenoblē, iekļuva C grupas uzvarētāja. E grupā vietu jau nodrošinājusi Kārdifas "Devils" no Lielbritānijas, Astanas "Nomad" un mājiniece Grenobles "Les Brleurs De Loups". Pa divām labākajām pusfinālu komandām iekļūs finālturnīrā, kas no 12. līdz 14. janvārim notiks vienas no finālturnīra dalībnieču mājvietām.

Pagājušajā sezonā kausu ieguva Slovākijas vienība "Nitra", kļūstot par piekto Slovākijas klubu, kas uzvarējis Kontinentālajā kausā.

Latvijas čempionvienība "Zemgale/LLU" tika līdz sacensību trešajai kārtai.

Tikmēr jaunais uzbrucējs Roberts Cjunskis, aizvadot savu karjerā otro spēli Šveices augstākajā hokeja līgā (NL), guva vārtus "Lugano" komandas graujošā uzvarā.

"Lugano" viesos ar rezultātu 8:0 (1:0, 4:0, 3:0) sagrāva Langnavas "Tigers", kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Oskars Lapinskis.

20 gadus vecais Cjunskis piektdien debitēja NL, bet sestdien savus pirmos vārtus augstākajā līgā guva sešas minūtes un piecas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad vārtu priekša bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 8:0.

Cjunskis šajā mačā uz ledus bija deviņas minūtes un 29 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no trīs iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1, kamēr Lapinskis 13 minūtēs un 33 sekundēs izpildīja četrus metienus pa vārtiem un iekrāja negatīvu lietderību -2.

Tikmēr uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions" izbraukumā ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1) papildlaikā atzina "Ambri-Piotta" pārākumu. Balcers, spēlējot 20 minūtes un piecas sekundes, četras reizes meta pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

"Lions" 13 mačos tikusi pie 28 punktiem un ieņem otro vietu aiz "Fribourg-Gotteron", kuras kontā 34 punkti 14 spēlēs. Vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" ar 19 punktiem 13 spēlēs ir sestā, "Lugano" ar 18 punktiem 13 dueļos - devītā, bet "Tigers" ar 14 punktiem 13 cīņās ir 12.vietā 14 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Savukārt Eduards Tralmaks Čehijas ekstralīgas spēlē tika pie vārtiem un rezultatīvas piespēles, taču tas neglāba  Kladno "Rytīrži" no zaudējuma pret Jāņa Jaka un Kristapa Zīles pārstāvēto Litvīnovas "Verva", kamēr citā mačā vārtus guva Roberts Bukarts, viņa pārstāvētajai Vītkovices "Ridera" gūstot panākumu.

"Rytirži" izbraukumā ar 4:5 (2:1, 1:1, 1:2, 0:1) papildlaikā piekāpās "Verva".

Tralmaks vispirms guva vārtus vairākumā un panāca neizšķirtu 1:1, bet pēc tam pēc viņa un Jirži Tichāčeka piespēlēm vairākumu realizēja Radeks Smoleņaks. Pamatlaika izskaņā Kladno komandas vārtos ripu raidīja Kristaps Zīle, izlīdzinot rezultātu nepilnas trīs minūtes līdz spēles beigām, kamēr papildlaikā uzvaru nodrošināja Ondržejs Kaše.

Tralmaks viesu rindās uz ledus bija 19 minūtes un deviņas sekundes, no kurām četras minūtes un 51 sekundi spēlēja vairākumā, un atzīmējās statistikā ar diviem spēka paņēmieniem, diviem metieniem, vienu bloķētu metienu, uzvarētiem diviem no četriem iemetieniem un neitrālu lietderības koeficientu.

Zīle, spēlējot 20 minūtes un 33 sekundes, trīs minūtes un astoņas sekundes uz ledus bija vairākumā, bet četras ar pusi minūtes - mazākumā. Viņa kontā trīs bloķēti metieni, viens precīzs metiens un neitrāls lietderības koeficients.

Tikmēr Jaks pavadīja laukumā 19 minūtes un vienu sekundi, no tām septiņas ar pusi minūtes spēlējot vairākumā, un trīs reizes meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Citā mačā Bukarta pārstāvētā "Ridera" izbraukumā ar 5:3 (1:0, 2:3, 2:0) uzvarēja Brno "Kometa".

Bukarts izcēlās ar precīzu metienu otrajā trešdaļā, izlīdzinot rezultātu 2:2. Viņš kopā uz ledus bija 16 minūtes un 29 sekundes, no kurām divas ar pusi minūtes spēlēja vairākumā, un atzīmējās statistikā ar trīs metieniem pa vārtiem, diviem bloķētiem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Vēl Hradeckrālovas "Moutnfield", kuras rindās spēlē Ralfs Freibergs, viesos ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās Prāgas "Sparta".

Litvīnovas komanda ar 28 punktiem 11 spēlēs ir otrā, Hradeckrālovas vienība ar 16 punktiem - sestā, "Ridera" ar 13 punktiem ir devītajā vietā, bet Kladno klubs ar deviņiem punktiem ieņem pirmspēdējo vietu 14 komandu čempionātā.