foto: IMAGO/CordonPress
Spānijas futbolistiem svarīga uzvara pret grupas līderi Skotiju; norvēģi grauj Kiprā
Spāniajs izlases futbolisti.
Futbols
2023. gada 13. oktobris, 09:57

Spānijas futbolistiem svarīga uzvara pret grupas līderi Skotiju; norvēģi grauj Kiprā

Jauns.lv/LETA

Spānijas vīriešu futbola izlase ceturtdien savā laukumā 2024. gada Eiropas čempionāta A grupā pieveica Skotiju, bet Norvēģija svinēja uzvaru Kiprā.

Spānijas futbolisti pieveica grupas līderus skotus ar 2:0 (1:0).

60. minūtē video atkārtojums liecināja, ka skotu gūtie vārti Skota Maktomineja izpildījumā nav jāskaita aizmugures stāvokļa dēļ, bet pēc tam divus vārtus guva mājinieki. 74. minūtē izcēlās Alvaro Morata, bet 12 minūtes vēlāk - Oihans Sansets.

Otrā mačā Larnakā Norvēģija ar 4:0 (1:0) sagrāva kipriešus.

Divus vārtus norvēģiem guva Ērlings Holanns, pa vieniem - Aleksanders Serlots un Fredriks Aursness.

Ar 15 punktiem sešās spēlēs vadībā joprojām ir Skotija, 12 punkti piecās spēlēs ir Spānijai, desmit punkti sešos mačos - Norvēģijai, Gruzijai ir četri punkti piecās spēlēs, bet Kipra sešos mačos ir bez punktiem.

Tikmēr Kosovas futbolisti izbraukumā sagrāva Andoras izlasi 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā, bet Budapeštā neizšķirti spēlēja Baltkrievija ar Rumāniju. Kosova viesos sagrāva Andoru ar 3:0 (1:0).

Divus vārtus guva Milots Rašica, vienus - Altins Zekiri.

Budapeštā ar bezvārtu neizšķirtu beidzās Baltkrievijas un Rumānijas spēle.

I grupā vadībā ar 14 punktiem sešās spēlēs ir Šveice, septiņās cīņās 13 punktus sapelnījusi Rumānija, Izraēla ar sešās spēlēs izcīnītiem 11 punktiem ieņem trešo vietu, septiņās spēlēs septiņi punkti ir Kosovai, pieci - Baltkrievijai un divi - Andorai.

Jau vēstīts, ka Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) karadarbības Izraēlā dēļ atcēla ceturtdien paredzēto Izraēlas spēli savā laukumā ar Šveici, kā arī izraēliešu izbraukuma maču ar Kosovu, kam Kosovas galvaspilsētā Prištinā bija jānotiek 15. oktobrī.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024. gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Tikmēr 2022. gada Pasaules kausa ieguvēja futbolā Argentīnas izlase ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru 2026. gada meistarsacīkšu kvalifikācijas mačā.

Argentīnieši savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Paragvaju.

Vienīgie vārti spēlē tika gūti jau trešajā minūtē, kad Paragvajas vārtsargu pārspēja Nikolass Otamendi.

Lielākā Argentīnas zvaigzne Lionels Mesi maču sāka uz rezervistu soliņa un devās laukumā otrajā puslaikā, nomainot Hulianu Alvaresu, taču arī viņam neizdevās palielināt Argentīnas pārsvaru atlikušajā spēles daļā.

Savukārt Brazīlija mājās ar rezultātu 1:1 (0:0) spēlēja neizšķirti ar Venecuēlu.

50. minūtē Brazīliju vadībā izvirzīja Gabriels, taču piecas minūtes līdz pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Eduards Bello.

Pēc trīs spēļu kārtām pirmo vietu Dienvidamerikas kvalifikācijas zonā ieņem Argentīna, kas tikusi pie deviņiem punktiem, otrā ar septiņiem punktiem ir Brazīlija, bet Kolumbija ar pieciem punktiem noslēdz labāko trijnieku.

Dienvidamerikas zonā desmit izlases cīnās par sešām ceļazīmēm uz finālturnīru un vienu vietu starpkontinentālajās pārspēlēs.