foto: Eric Canha-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Porziņģis pirms jaunās sezonas krietni uzlabojis savas pozīcijas NBA spēlētāju topā
NBA basketbola lietpratēju acīs Kristapa Porziņģa vērtība ir krietni cēlusies.
Basketbols
2023. gada 11. oktobris, 15:41

Porziņģis pirms jaunās sezonas krietni uzlabojis savas pozīcijas NBA spēlētāju topā

Jauns.lv/LETA

ASV sporta medijs ESPN jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labāko spēlētāju sarakstā latvieti Kristapu Porziņģi ierindojis 62. vietā

Pagājušajā gadā Porziņģis šajā sarakstā ieņēma 86. vietu.

Pirms diviem gadiem latviešu centrs ESPN vērtējumā ieņēma 50. pozīciju, bet labākais rādītājs Porziņģim bija pirms 2017./2018. gada sezonas, kad viņš rangā ieņēma 22. vietu.

Aizvadītajā sezonā Porziņģis pārstāvēja Vašingtonas "Wizards" vienību un 65 spēlēs vidēji mačā guva 23,2 punktus, kas ir viņa sezonas rekords, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas un bloķēja 1,5 metienus. Pirms Vašingtonas "Wizards" latvietis pārstāvēja arī Dalasas "Mavericks" un Ņujorkas "Knicks" komandas.

Kristaps Porziņģis paparaci acīs 2023. gadā

Latvijas basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis aizvadījis individuāli spožu sezonu ASV galvaspilsētas klubā Vašingtonas “Wizards” un viņa sniegumu ir pamanījuši arī ...

gallery icon

Jūnijā Porziņģis trīs komandu maiņas darījumā nonāca "Celtics" rindās un spēlēs vienībā, kas ir viena no titula pretendentēm. Pēc tam basketbolists ar Bostonas vienību vienojās par līgumu uz vēl divām sezonām līdz 2026.gadam par aptuveni 60 miljoniem ASV dolāru.

Zem Kristapa topā ir tādi slaveni spēlētāji kā Jons Valančūns (99.) Rasels Vestbruks (94.), Kails Kuzma (86.), Tailers Hero (79.), Kriss Pols (76.), Nikola Vučevičs (75.), Rovans Barets (71.), Rūdijs Gobērs (64.).

Kristaps Porziņģis atgriežas mājās ar “Bombardier Global 6000” privāto lidmašīnu

Ieskats “Bombardier Global 6000” privātajā lidmašīnā, ar kādu Liepājā no Vašingtonas ieradies Kristaps Porziņģis.

gallery icon

Interesanti, ka tris vietas virs Kristapa - 59. pozīcijā - iekļuvis Markuss Smārts, kurš tika iesaistīts Porziņģa maiņas darījumā un pameta Bostonu.

No Eiropas basketbolistiem otrajā piecdesmitniekā virs Porziņģa ierindots vienīgi Vācijas basketbola izlases talants, par Pasaules kausa ieguvuēju kļuvušais Francs Vāgners (52.).

50 labākos ESPN vēl nav paziņojusi.