foto: Roberto Tommasini/IPA/IPA/SIPA
Gražulim astoņi punkti zaudējumā ULEB Eirokausā; Blumbergam neveiksme pret Štelmahera vadīto "Lietkabelis"
Andrejs Gražulis (pa labi) uzbrukumā.
Basketbols
2023. gada 11. oktobris, 10:08

Gražulim astoņi punkti zaudējumā ULEB Eirokausā; Blumbergam neveiksme pret Štelmahera vadīto "Lietkabelis"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis otrdien guva astoņus punktus "Dolomiti Energia" zaudējumā savā laukumā ULEB Eirokausa mačā, bet Roberts Blumbergs guva divus punktus Saloniku "Aris" zaudējumā Panevēžā.

"Dolomiti Energia" mājās B grupas cīņā ar 72:79 (23:23, 15:21, 21:18, 13:17) piekāpās Francijas "Bourg-en-Bresse".

Gražulis laukumā pavadītajās 28 minūtēs un 35 sekundēs realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, sakrāja divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes pretiniekiem, spēli beidzot ar  efektivitātes koeficientu septiņi.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 17 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Pols Biliga, 14 punktus gūstot Kvinnam Elisam.

Viesiem ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Braiss Brauns.

Citā spēlē Panevēžā Roberta Štelmahera vadītais Panevēžas "Lietkabelis" B grupas mačā ar 84:74 (23:20, 20:16, 18:23, 23:25) pārspēja Roberta Blumberga pārstāvēto Saloniku "Aris".

Blumbergs, spēlējot desmit minūtes un 40 sekundes, guva divus punktus, grozā raidot vienu no trim divpunktu metieniem un nerealizējot abus soda metienus. Viņa kontā arī rezultatīva piespēle, kļūda, bloķēts metiens, viena personiskā piezīme, divas izprovocētas piezīmes pretiniekiem, kā arī +/- rādītājs -11 un efektivitātes koeficients nulle.

Lietuvas kluba labā 21 punktu guva Deivids Sirvīdis, 19 punktus un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Gedimins Oreliks, bet 13 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Nikola Popovičs.

"Aris" vienībā 19 punktus guva Vasilis Toliopuls, 16 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Siliu de Souza, bet 15 punktus guva Roberto Galinats.

A grupā zaudējumu viesos cieta Rīgā bāzētā Ukrainas komanda "Prometey", kas ar 70:92 (17:20, 17:16, 17:22, 19:24) piekāpās Stambulas "Bešiktaš".

"Prometey" vienībā Tajs Odieiss guva 16 punktus, 12 punktus pievienojot Keilebam Agadam.

Mājinieku rindās 24 punktus guva Jigits Arslans, 22 - Džona Metjūzs.

"Prometey" vienībai pirms šī mača netrūka pārdzīvojumu, jo vienības galvenais treneris Ronens Ginzburgs aizvadītajā nedēļas nogalē bija devies uz Izraēlu, kur viņa dēlam notika kāzas. Tieši šajā laikā reģionā izcēlās karadarbība. Ginzburgs pirmdien gan veiksmīgi tika uz Rīgu un vakarā nonāca jau Stambulā.

Mareka Mejera pārstāvētā Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" B grupas spēlē Polijā trešdien tiksies Vroclavas "Slask". Savukārt Artūra Žagara pārstāvētās Viļņas "Wolves" izbraukuma spēle pret Telavivas "Hapoel Shlomo" drošības apsvērumu dēļ ir pārcelta.

Šajā sezonā ir mainīta Eirokausa izslēgšanas spēļu norise. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, un pirmās un otrās vietas ieguvējas uzreiz nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā, pārējām četrām vienībām vispirms aizvadot astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finālā ar 71:67 uzvarēja Ankaras "Turk Telekom".