foto: Aquila Basket Trento/Facebook
Gražulim astoņi punkti Trento uzvarā; Blumbergs rezultatīvs zaudējumā pret "Olympiakos"
Gražulis spēlēja 27 minūtes.
Basketbols
2023. gada 8. oktobris, 23:26

Gražulim astoņi punkti Trento uzvarā; Blumbergs rezultatīvs zaudējumā pret "Olympiakos"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Andrejs Gražulis svētdien Itālijas A sērijas spēlē izcēlās ar astoņiem punktiem un palīdzēja Trento "Aquila" izcīnīt panākumu.

Trento komanda izbraukumā ar rezultātu 78:73 (25:14, 12:28, 25:20, 16:11) uzvarēja "Pistoia".

Gražulis spēlēja 27 minūtes, kuru laikā grozā meta vienu no diviem divu punktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas, divas kļūdas, trīs personīgās piezīmes, trīs izprovocēti sodi, viena rezultatīva piespēle, +/- rādītājs +5 un efektivitātes koeficients četri.

Viesu rindās rezultatīvākie ar 15 punktiem bija Kamars Boldvins un Prentiss Habss, kamēr Pistoijas komandu no zaudējuma neglāba Peitona Terela Vilisa 21 gūtais punkts.

Citā mačā Artūra Strautiņa Tortonas "Derthona" savā laukumā ar rezultātu 69:68 (16:17, 21:20, 18:13, 14:18) pārspēja Brindizi "Happy Casa".

Strautiņš 12 minūtēs realizēja divus soda metienus un tika pie diviem punktiem, kā arī pievienoja četras atlēkušās bumbas, vienu pārtvertu piespēli, divas piezīmes, divus izprovocētus sodus, sakrāja +/- rādītāju -7 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu pieci.

Vēl Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" mājās ar rezultātu 115:84 (33:22, 25:17, 23:28, 34:17) guva panākumu Varēzes "Openjobmetis".

Boloņas un Trento komandas sākušas sezonu ar divām uzvarām, kamēr Tortonas vienība divās spēlēs izcīnījusi vienu panākumu.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

Tikmēr Roberts Blumbergs Grieķijas čempionāta pirmās kārtas mačā guva 14 punktus, neglābjot Saloniku "Aris" komandu no zaudējuma.

"Aris" basketbolisti Nika Gaļa vārdā nosauktajā hallē ar rezultātu 72:81 (18:23, 23:17, 13:24, 18:17) zaudēja Grieķijas čempionei Pirejas "Olympiakos".

Blumbergs savā debijas mačā Grieķijā bija "Aris" starta pieciniekā, 24 minūtēs un 18 sekundēs realizējot savu vienīgo divpunktu metienu un četrus no sešiem tālmetieniem. Latvieša rēķinā bija arī viena atlēkusī bumba, divas pārtvertas bumbas, viens bloķēts metiens, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un negatīvs +/- rādītājs (-9).

Blumbergs bija otrs rezultatīvākais "Aris" rindās aiz 16 punktus guvušā Vasiļa Tolipula, bet uzvarētājiem 25 punktus guva Aizija Kīnens.

Jau ziņots, ka sestdien Artūrs Kurucs guva astoņus punktus Patras "Promitheas" uzvarā 95:80 pār Saloniku PAOK, kamēr Iļjam Gromovam bija divi punkti "Lavrio" uzvarā 98:93 pār Atēnu AEK.

Pagājušajā sezonā par Grieķijas čempioni kļuva Pirejas "Olympiakos", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja Atēnu "Panathinaikos".

Tikmēr Rodions Kurucs svētdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē demonstrēja daudzveidīgu sniegumu, taču neglāba Mursijas UCAM komandu no pirmā zaudējuma sezonā.

Mursijas basketbolisti viesos ar rezultātu 68:77 (10:12, 14:28, 22:13, 22:24) atzina "Bilbao" komandas pārākumu.

Kurucs 25 minūtēs un 48 sekundēs guva piecus punktus, realizējot divus no četriem divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, bet viņa visi pieci izpildītie tālmetieni savu mērķi nesasniedza. Ar astoņām atlēkušajām bumbām un piecām pārtvertām bumbām Kurucs šajos statistikas rādītājos laboja personīgos rekordus ACB, tāpat viņa kontā bija viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, divas piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, pozitīvs +/- rādītājs (+6) un desmit efektivitātes koeficienta punkti.

Mursijas komandā ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Simons Birganders, bet pretiniekiem 18+7 iekrāja Saša Džounss.

Jau ziņots, ka sestdien Mārcis Šteinbergs guva sešus punktus, kamēr Manrezas "Baxi" mājās ar rezultātu 81:75 uzvarēja Saragosas "Casademont", savukārt Anžejs Pasečņiks guva astoņus punktus, "Palencia" ar rezultātu 69:75 zaudējot Badalonas "Joventut".

Pēc četrām spēlēm Kuruca komandai ir trīs uzvaras, Šteinberga klubam divi panākumi, kamēr Pasečņika vienība cietusi četrus zaudējumus.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Savukārt Latvijas basketboliste Ilze Jākobsone, atgriežoties Turcijas čempionātā, guva divus punktus un palīdzēja "Emlak Konut" tikt pie pārliecinošas uzvaras.

"Emlak Konut" izbraukumā ar rezultātu 85:64 (29:15, 16:19, 19:5, 16:14) pārspēja Izmitas "Belediyespor".

Jākobsone laukumā bija 21 minūti un 35 sekundes, kuru laikā grozā meta vienu no diviem divu punktu metieniem, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, četras reizes rezultatīvi piespēlēja, pieļāva četras kļūdas, nopelnīja trīs piezīmes, sakrāja +/- rādītāju +6 un efektivitātes koeficientu divi.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 26 punktiem un 13 bumbām zem groziem bija Alana Smita, kamēr starp mājiniecēm ar 22 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Halija Hilsmena.

Turcijas čempionāta līdervienība ar pieciem panākumiem tikpat mačos ir Kitijas Laksas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce", bet "Emlak Konut" ar bilanci 3-2 atrodas piektajā vietā.

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva Stambulas "Fenerbahce".

Tikmēr Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" un Sanmartīno "Lupe", kuras rindās spēlē Līga Vente, svētdien Itālijas čempionāta mačos guva panākumus.

Venēcijas komanda savā laukumā ar rezultātu 78:68 (12:21, 20:22, 27:10, 19:15) pārspēja Skio "Famila".

Meldere uzvarētāju rindās laukumā devās starta pieciniekā un kopā spēlēja 15 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā grozā meta divus no trijiem divu punktu metieniem un tika pie četriem punktiem. Viņa atzīmējās statistikā arī ar sešām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu piespēli, divām piezīmēm un +/- rādītāju +1.

Savukārt Sanmartīno vienība izbraukumā ar rezultātu 87:75 (27:19, 20:24, 21:11, 19:21) apspēlēja Faencas "E-Work".

Vente laukumā pavadītajās 14 minūtēs un 44 sekundēs realizēja divus no trijiem divu punktu metieniem un guva četrus punktus, kā arī viena kļūda, divas piezīmes, viens izprovocēts sods un +/- rādītājs +3.

Sanmartīno komanda un "Umana Reyer" sezonu sākušas ar diviem panākumiem divās spēlēs. 

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes.