foto: Just Pictures/Sipa USA/ Vida Press
Lapinskis "Tigers" uzvarā gūst pirmos vārtus sezonā; Ķēniņam un Punnenovam zaudējums
Oskars Lapinskis ar precīzu metienu izcēlās spēles 19. minūtē.
Hokejs
2023. gada 7. oktobris, 12:41

Lapinskis "Tigers" uzvarā gūst pirmos vārtus sezonā; Ķēniņam un Punnenovam zaudējums

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Oskars Lapinskis piektdien guva vārtus Šveices augstākās līgas (NL) mačā, viņa pārstāvētajai Langnavas "Tigers" svinot uzvaru savā laukumā.

"Tigers" mājās pagarinājumā ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pārspēja "Zug" hokejistus.

Lapinskis ar precīzu metienu izcēlās spēles 19.minūtē.

Lapinskis laikumā bija 14 minūtes un astoņas sekundes, no tām 42 sekundes spēlējot mazākumā. Latviešu uzbrucējs izpildīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieka metienu un maču pabeidza ar +/- rādītāju +1.

Vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" savā laukumā ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) piekāpās "Rapperswil" vienībai.

Ķēniņš laukumā bija 16 minūtes un 47 sekundes, divas minūtes un 52 sekundes spēlējot mazākumā, un statistikas ailēs ierakstus neveica, bet Punnenovs palika uz rezervistu soliņa.

Vēl vienā mačā "Kloten" bez savainotā Denisa Smirnova sastāvā viesos ar 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) pārspēja "Biel-Bienne" vienību.

Turnīra tabulā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions" deviņos mačos tikusi pie 21 punkta un ieņem otro vietu aiz "Fribourg-Gotteron", kuras kontā 25 punkti 11 mačos. "Lausanne" ar 16 punktiem 11 spēlēs ir sestā, bet "Tigers" ar 11 punktiem desmit cīņās ir 13.vietā 14 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva tobrīd Latvijas uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".