foto: ZUMAPRESS.com
UEFA Eiropas līgā neizšķirtu diena — "Olympique" nenotur divu vārtu pārsvaru pret "Albion", AEK izglābjas no zaudējuma "Ajax"
Pēc gūtajiem vārtiem "Albion" spēlētājs vēl pakacina mājinieku fanus
Futbols
2023. gada 6. oktobris, 01:04

UEFA Eiropas līgā neizšķirtu diena — "Olympique" nenotur divu vārtu pārsvaru pret "Albion", AEK izglābjas no zaudējuma "Ajax"

Jauns.lv/LETA

Francijas klubs Marseļas "Olympique" ceturtdien savā laukumā UEFA Eiropas līgas mačā spēlēja neizšķirti ar Anglijas klubu Braitonas un Havas "Albion" 2:2 (2:0), bet AEK Atēnās dalīja punktus ar Amsterdamas "Ajax" 1:1 (0:1).

Atēnās 30.minūtē, realizējot 11 metru soda sitienu, vadībā viesus izvirzīja Stefens Bergveins, bet neizšķirtu 75.minūtē panāca Horvātijas aizsargs Domagojs Vida, kurš stūra sitiena izspēles laikā uzlēca visaugstāk un ar galvu raidīja bumbu vārtos.

Šajā grupā Marseļas "Olympique" mājās spēlēja 2:2 (2:0) ar Anglijas klubu Braitonas un Havas "Albion".

Pirmā puslaika vidū divu minūšu laikā ar Šansela Mbembas un Žordana Veretū precīziem sitieniem mājinieki panāca divu vārtu pārsvaru.

"Albion" atspēlējās otrajā puslaikā, 55.minūtē vārtus gūstot Paskalam Grosam un Žuānam Pedru.

Pēc divām kārtām AEK ir četri punkti, Marseļas un Amsterdamas klubiem - pa diviem punktiem, bet Braitonas un Havas vienība ar vienu punktu ieņem pēdējo ailīti.

A grupas mačā Vācijā "Freiburg" ar 1:2 (0:1) piekāpās Anglijas vienībai Vesthemas "United", kas ar divām uzvarām ir vadībā šajā grupā.

Jau astotajā minūtē Lukass Paketā izvirzīja vadībā viesus.

49.minūtē Rolands Šallaji rezultātu izlīdzināja, bet 66.minūtē Anglijas kluba labā uzvaras vārtus guva Najefs Agverds.

C grupā visām komandām ir pa trim punktiem.

Ceturtdien Kipras vienība Limasolas "Aris" savā laukumā ar 2:1 (1:0) pieveica Glāzgovas "Rangers", bet Seviljas "Real Betis" mājās ar 2:1 (1:1) apspēlēja Prāgas "Sparta".

Kipras vienība ar Aleksa Muketū-Musundas un Šavi Babikā sitieniem 59.minūtē panāca 2:0 vadību, un 1971./1972.gada Eiropas kausa ieguvēja "Rangers" spēja atbildēt ar vieniem vārtiem, 70.minūtē izceļoties Aballam Simā.

"AS Roma" G grupas spēlē savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva Ženēvas "Servette".

Divus vārtus Itālijas kluba labā guva Andrea Beloti, pa vieniem - Romelu Lukaku un Lorenco Pellegrīni.

Otrā grupas spēlēs Prāgas "Slavia" mājās ar 6:0 (3:0) sagrāva Tiraspoles "Sheriff".

Divus vārtus - pirmos un pēdējos - guva Mojmirs Hitils, pa vieniem - Igo Ogbu, Ivans Šrancs un Davids Daoudera, bet Munaše Garananga bumbu raidīja savos vārtos.

Abas uzvarētājas sakrājušas pa sešiem punktiem, bet zaudētājas palikušas bez punktiem.

Vēl jāatzīmē H grupas spēle, kurā Vācijas bundeslīgas līdervienība Leverkūzenes "Bayer" viesos ar 2:1 (2:0) apspēlēja Norvēģijas "Molde" un ar sešiem punktiem atrodas grupas priekšgalā, kamēr norvēģi ar diviem zaudējumiem ir pēdējie grupā.

Vārtus uzvarētāju labā guva Džeremijs Frimpongs un Neitans Tela, bet mājiniekiem 87.minūtē vārtus guva Ēmils Breivīks.

Savukārt E grupas spēlēs "Liverpool" savā laukumā ar Raiena Grāfenberha "golu" 44.minūtē un Diogu Žotas raidījumu mača kompensācijas laika otrajā minūtē ar 2:0 pārspēja Beļģijas "Royale Union SG" un ar sešiem punktiem atrodas grupas vadībā.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļūs izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienosies astoņas Čempionu līgā grupās trešo vietu ieņēmušās komandas. Savukārt trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, kamēr ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona beigsies.

Apakšgrupu turnīrs norisināsies līdz 14.decembrim. Izslēgšanas turnīrs sāksies februāri, bet finālspēle iecerēta 22.maijā Īrijas galvaspilsētā Dublinā.

Iepriekšējā sezonā par septiņkārtēju šī turnīra uzvarētāju kļuva "Sevilla", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "AS Roma".