foto: Action Images via Reuters
PSG piedzīvo sagrāvi Ņūkāslā; "Šahtar" izrauj panākumu Antverpenē
Ņūkāslas "United" futbolisti izcīnījuši pārliecinošu panākumu pret Parīzes "Saint-Germain".
Futbols
2023. gada 5. oktobris, 00:44

PSG piedzīvo sagrāvi Ņūkāslā; "Šahtar" izrauj panākumu Antverpenē

Jauns.lv/LETA

Ņūkāslas "United" futbolisti trešdien savā laukumā Čempionu līgas spēlē sagrāva Parīzes "Saint-Germain" (PSG), bet otrā F grupas mačā Dormundē tika fiksēts bezvārtu neizšķirts.

Ņūkāslas "United" pieveica PSG ar 4:1 (2:0).

Uzvarētāju labā vārtus 17. minūtē guva Migels Almirons, 39.minūtē - Dens Bērns, 50.minūtē - Šons Longstafs un mača kompensācijas laikā - Fabians Šērs.

PSG vienīgos vārtus 56.minūtē iesita Likā Ernandess.

Otrā grupas mačā Dortmundes "Borussia" mājās spēlēja 0:0 ar "AC Milan", itāļiem arī ar šādu rezultātu beidzot otro Čempionu līgas spēli pēc kārtas.

Pirmajā kārtā Milānas klubs savā laukumā spēlēja 0:0 ar Ņūkāslas "United", bet PSG savā laukumā ar 2:0 pārspēja Dortmundes "Borussia".

Tikmēr Mančestras "City" svinēja otro uzvaru šīs sezonas Čempionu līgas divās spēlēs, otrā G grupas spēlē Belgradā neizšķirti spēlējot "Crvena Zvezda" un Bernes "Young Boys".

Pašreizējā čempione "City" izbraukumā ar 3:1 (1:0) pārspēja "Leipzig".

Uz 25. minūtē Fila Fodena gūtajiem vārtiem mājinieki atbildēja ar Luī Opendas vārtiem 48. minūtē.

Tomēr mača izskaņā uzvaru panāca Anglijas kluba spēlētāji. 84. minūtē Hulians Alvaress pēc Žeremī Doku piespēles no soda laukuma stūra trāpīja vārtu labajā stūrī, bet kompensācijas laika otrajā minūtē jau Alvaress pretuzbrukumā izvirzīja sitiena pozīcijā Doku, kurš garām vārtsargam raidīja bumbu vārtos.

Arī otrā spēlē Belgradā tika gūti četri vārti, taču spēle beidzās neizšķirti - 2:2 (1:0).

35. minūtē Šerifs Ndiajē izvirzīja vadībā mājiniekus, uz ko Šveices klubs 48. un 61. minūtē atbildēja ar attiecīgi Filipa Ugriniča un Sedrka Itena gūtajiem vārtiem, Itenam realizējot 11 metru soda sitienu par mājinieku spēli ar roku savā soda laukumā.

88. minūtē Belgradas klubam neizšķirtu panāca Osmans Bukari, no tuva attāluma raidot bumbu vārtos pēc Žana Filipa Kraso piespēles.

Pirmajā kārtā "Leipzig" izbraukumā ar 3:1 pārspēja "Young Boys", bet "Crvena Zvezda" viesos ar tādu pašu rezultātu zaudēja "City".

Savukārt Doneckas "Šahtar" Antverpenē atspēlēja divu vārtu deficītu un svinēja uzvaru, bet Madrides "Atletico" piecu vārtu spēlē uzvarēja savā laukumā.

H grupas mačā "Šahtar" viesos ar 3:2 (0:2) pieveica Čempionu līgas debitanti "Antwerp".

Jau trešajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Arbnors Muja, bet pusstundu vēlāk rezultāta starpību dubultoja Mikels Anžs Balikviša.

Otrajā puslaikā "Šahtar" ne tikai atspēlējās ar Daņilo Sikana 48.minūtē un Jaroslava Rakitska 71. minūte gūtajiem vārtiem, bet ar otru Sikana "golu" spēlē izvirzījās arī vadībā - 3:2.

Mača kompensācijas laika septītajā minūtē mājiniekiem bija iespēa izlīdzināt rezultātu, taču Tobijs Alderveirelds 11 metru soda sitiena izpildē raidīja bumbu tālu virs pārliktņa. Soda sitiens pēc video atkārtojuma noskatīšanās tika piešķirts par Tarass Stepanenko spēli ar roku.

Otrā grupas mačā trešdien "Barcelona" viesos ar 1:0 (1:0) pieveica "Porto".

Vienīgos vārtus pirmā puslaika kompensācijas laikā guva Ferrans Torress, kurš pēc pretinieku kļūdas, bumbu pārtverot Ilkajam Gindoganam, varēja bumbu ieripināt vārtos.

Uzvarētāji mača kompensācijas laikā palika mazākumā, kad otru dzelteno kartīti mačā nopelnīja Gavi.

Pirmajā kārtā "Barcelona" mājās ar 5:0 sagrāva "Antwerp", un "Porto" izbraukumā ar 3:1 uzvarēja "Šahtar".

E grupā "Atletico" mājās ar 3:2 (2:2) pieveica Roterdamas "Feyenoord".

Nīderlandes klubam septītajā minūtē vadībā izvirzīties palīdzēja spāņu aizsargs Mario Ermozo, no kura bumba ielidoja mājinieku vārtos.

Rezultātu 12. minūtē izlīdzināja Alvaro Morata, bet 34.minūtē Davids Hancko atkal vadībā izvirzīja viesus.

Neizšķirtu puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē panāca Antuāns Grīzmans.

Uzvaru "Atletico" 47. minūtē deva vēl viens precīzs Moratas sitiens.

Vēl trešdien Glāzgovas "Celtic" savā laukumā ar 1:2 (1:1) zaudēja "Lazio".

12. minūtē Kjogo Furuhaši izvirzīja mājiniekus vadībā, bet 29. minūtē neizšķirtu panāca Matiass Vesino.

81. minūtē gūtie Luisa Palmas mājinieku labā gūtie vārti netika ieskaitīti aizmugures stāvokļa dēļ, bet uzvaru Itālijas klubam mača kompensācijas laika piektajā minūtē pēc Metjū Gonduzī centrējuma panāca Pedro, ar galvu raidot bumbu vārtu labajā stūrī.

Pirmās kārtas cīņās "Lazio" savā laukumā spēlēja 1:1 ar "Atletico", bet 1970.gada Eiropas kausa ieguvēja "Feyenoord" ar 2:0 uzvarēja Glāzgovas "Celtic".

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.Čempionu līgas fināls 2024. gada 1. jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.