foto: Artūrs Stiebriņš/Latvijas Volejbola federācija
Latvijas izlases volejbolists Skrūders karjeru turpinās CEV Čempionu līgas finālistē
Edvīns Skrūders Latvijas izlases spēlē.
Citi sporta veidi
2023. gada 19. septembris, 14:03

Latvijas izlases volejbolists Skrūders karjeru turpinās CEV Čempionu līgas finālistē

Jauns.lv

Latvijas vīriešu volejbola izlases cēlājs Edvīns Skrūders karjeru turpinās CEV Čempionu līgas finālistē Polijas komandā Jastšembes Zdrojas "Wegiel", portālam Jauns.lv pavēstīja Latvijas Volejbola federācijā (LVF).

Skrūders sezonu iesāka Grieķijas klubā Orestijas "Athlos", ar kuru parakstīja līgumu augustā un paspēja notrenēties mēnesi

Kā LVF stāstīja Skrūders, Polijas kluba menedžeris viņu pirms pāris nedēļām uzrunājis un teicis, ka vēlas latvieti redzēt savā komandā. Pirmdien volejbolists jau devies uz Poliju.

"Līgums ir parakstīts, domāju, ka būs jāiziet veselības pārbaude, bet tā mani nebaida," par nonākšanu vienā no spēcīgākajiem klubiem Eiropā sacīja Latvijas izlases cēlājs, kurš līgumu ar Polijas čempioni ir noslēdzis uz vienu gadu.

Skrūders arī uzsvēra, ka tā ir milzīga iespēja - startēt tādā čempionātā un spēlēt tāda līmeņa komandā. Komandā viņš nebūšot pirmais cēlājs, tāpēc pagaidām nav zināms, kā viņam būs ar spēles laiku.

"Līgā ir 16 komandas, spēļu būs daudz, un tās notiks bieži. Tāpēc, manuprāt, vienam cēlājam būs grūti šo kalendāru izturēt, un droši vien pie spēles laika tikšu arī es," pirms došanās uz Poliju teica Skrūders, kurš vasarā Denisa Petrova prombūtnes laikā vadīja Latvijas izlases uzbrukuma grožus uzvarā Eiropas Sudraba līgā.

Vienības pirmais cēlājs no Francijas Benžamēns Toniutī Francijas izlases rindās spēlēja Eiropas čempionātā, un klubam treniņos trūka cēlāju, skaidroja Skrūders. Jauno komandu Skrūders labi zinot, jo iepriekš esot skatījies viņu spēles.

"Grieķijas klubā puiši, no vienas puses, ir priecīgi, jo tā jebkuram volejbolistam ir liela iespēja, bet, no otras puses, protams, arī nedaudz nobažījušies, ka komandu pametu sezonas sākumā. Arī klubs sākumā nekādas prieka pazīmes neizrādīja, bet poļu klubs samaksāja izpirkuma summu, un šobrīd visi ir daudzmaz apmierināti," stāstīja Skrūders.

Pagājušajā gadā Jastšembes Zdrujas klubs iekļuva CEV Čempionu līgas finālā, kur zaudēja citai Polijas vienībai Kendžežinas-Kozles ZAKSA. Arī šosezon Polijas čempioni cīnīsies par Eiropas klubu vērtīgāko trofeju.

Spēcīgajā Polijas čempionātā savu karjeru turpinās vēl divi Latvijas volejbolisti, jo Uģa Krastiņa un Artūra Tinters trenētajai Ukrainas komandai Ļvivas "Barkom-Kažaņi" pievienojušies Deniss Petrovs un Kristers Dardzāns.

"Barkom-Kažaņi" Polijas virslīgā spēlēs otro gadu. Kamēr komandas galvenais treneris Krastiņš un viņa palīgs Tinte bija aizņemti Ukrainas izlasē, kura Eiropas čempionātā tika līdz ceturtdaļfinālam, komanda Polijas pilsētiņā Veluņā astoņu spēlētāju sastāvā turpināja gatavoties sezonai divu poļu treneru vadībā.

Dardzānam šī būs trešā sezona ārzemēs, bet Petrovs ārvalstu klubos spēlē kopš 2009./2010. gada sezonas. Dardzāns vasaru aizvadīja Latvijas izlases rindās, bet Petrovs šo sezonu izlasē, Latvijai uzvarot Eiropas Sudraba līgā, izlaida.

"Ukrainas kluba piedāvājums likās gana labs, un līgumu noslēdzām jau jūnija beigās. "PlusLiga" ir spēcīga, un tā man ir laba iespēja atrādīties tādā līgā," saka Dardzāns, piebilstot, ka ir patīkami, ka komandā ir vēl kāds spēlētājs no Latvijas.

Viņš klubā ieradās 10. augustā, un komandā līdz Ukrainas izlases starta Eiropas meistarsacīkstēs beigām trenējās astoņi spēlētāji - trīs ārzemju volejbolisti un pieci ukraiņi.

"Par komandas plāniem vēl neesam runājuši," saka Latvijas izlases diagonālais spēlētājs, piebilstot, ka sarunās ar pārējiem spēlētājiem ir spriests, ka vienības sastāvs šogad liekas spēcīgāks.

"Gribam nospēlēt labāk nekā iepriekšējā sezonā," saka Dardzāns.

Pagājušajā sezonā "sikspārņi" ierindojās 13. vietā 16 komandu vidū.

Savukārt uz Polijas pēc spēka otrās līgas klubu Mazovijas Tomašovas "Lechia" ir pārcēlies Rumānijas čempions Kristaps Šmits.