Gulbis pasaules rangā saglabājis 15.vietu
Pirms divām nedēļām Gulbis pēc ļoti ilgas atrašanās 13.pozīcijā noslīdēja uz 14.vietu.
Citi sporta veidi
2015. gada 9. marts, 11:21

Gulbis pasaules rangā saglabājis 15.vietu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis 15.pozīciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gulbja kontā pašlaik ir 2045 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā nedēļā, kad viņš no 14.vietas noslīdēja uz 15. Tiesa, no pozīciju augstāk esošā francūža Žila Simona latvietis atpaliek vien par pieciem punktiem.

Pirms divām nedēļām Gulbis pēc ļoti ilgas atrašanās 13.pozīcijā noslīdēja uz 14.vietu. Iepriekš latvietis ranga 13.vietu nemainīgi ieņēma kopš pagājušā gada augusta, bet zemāk par šo pozīciju rangā viņš nebija atradies kopš pērnā jūnija sākuma, kad arī trīs nedēļas ieņēma rekordaugsto desmito pozīciju.

Pagājušajā nedēļā pasaules vadošie tenisisti sacentās Deivisa kausa izcīņā, tāpēc ATP raudzes turnīri nenorisinājās. Šonedēļ ASV tiks sāktas Indianvelsas "Masters 1000" sērijas sacensības, kur piedalīties grasās arī Gulbis.

Latvijas otrā rakete rangā ir Mārtiņš Podžus, kurš noslīdējis par sešām vietām uz 504.pozīciju.

Tikmēr M.Podžus dvīņubrālis Jānis jaunākajā rangā atkāpies par četrām pozīcijām uz 679.vietu, bet Artūrs Lazdiņš noslīdējis uz ranga 2127.vietu.

Ranga līderis kopš pērnā jūlija sākuma ir serbs Novāks Džokovičs, kurš janvārī kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju, bet otrais joprojām ir Rodžers Federers no Šveices. Trešo vietu joprojām ieņem spānis Rafaels Nadals, bet ceturtais tagad ir brits Endijs Marejs, kurš uz piekto vietu nobīdījis japāni Kei Nišikori. Sestais joprojām ir Milošs Raoničs no Kanādas.

Septīto vietu saglabājis Stans Vavrinka no Šveices, kurš apsteidz spāni Davidu Ferreru. Devītajā vietā atrodams čehs Tomāšs Berdihs, bet pirmo desmitnieku noslēdz horvāts Marins Čiličs.

Tikmēr ATP dubultspēļu rangā visaugstāk atrodas Gulbis, kurš zaudējis piecas vietas un nu ieņem 575.pozīciju, kamēr Miķelis Lībietis atkāpies par sešām pozīcijām un nu ieņem 620.vietu.

Dvīņubrāļi Podži tikmēr dala 735.vietu, Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš dala 1392.pozīciju, bet Deivids Jukša un Lazdiņš dala 1631.vietu.

LETA/Foto: AFP/LETA