foto: REUTERS/SCANPIX
Austrālijas basketbolisti svin uzvaru savā pēdējā Pasaules kausa cīņā
Basketbols
2023. gada 3. septembris, 12:32

Austrālijas basketbolisti svin uzvaru savā pēdējā Pasaules kausa cīņā

Jauns.lv / LETA

Austrālijas vīriešu basketbola izlase svētdien Okinavā ar uzvaru pār Gruziju beidza dalību Pasaules kausa finālturnīrā.

Austrālija cīņā par trešo vietu K grupā bija pārāka ar 100:84 (23:17, 31:20, 25:30, 21:17).

Uzvarētāju rindās 19 punktus guva Petijs Milss, 18 - Dante Ekzams, 16 - Duops Rets un 15 - Džošs Gidijs.

Gruzīniem ar 20 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Goga Bitadze, 18 punktus un deviņas rezultatīva piespēles sakrāja Tadass Makfedens, 16 punktus guva Giorgi Šermadini, bet pa 12 punktiem sakrāja Aleksanders Mamukelašvili un Rati Andronikašvili, kuru kontā arī attiecīgi astoņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles.

Pēc četrām spēlēm pa četrām uzvarām šajā grupā ir Slovēnijai un Vācijai, kas jau iekļuvušas ceturtdaļfinālā, Austrālijai piecos mačos ir trīs, bet Gruzijai - divas uzvaras.

Otrā cīņā par uzvaru grupā plkst.14.10 pēc Latvijas laika tiksies Vācija un Slovēnija.

L grupas mačā plkst.12.45 cīņā par iekļūšanu pasaules labāko astoņu komandu skaitā tiksies Latvija un Brazīlija.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.