foto: EPA/Scanpix
Norvēģu brīnumbērns Holanns iegūst PFA gada spēlētāja balvu
Holannam padevās fantastiska debijas sezona "City" komandā, visos turnīros kopā gūstot 52 vārtus.
Futbols
2023. gada 30. augusts, 09:57

Norvēģu brīnumbērns Holanns iegūst PFA gada spēlētāja balvu

Jauns.lv/LETA

Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "City" uzbrucējs Ērlings Holanns otrdien tika atzīts par Anglijas Profesionālās futbolistu asociācijas (PFA) gada labāko spēlētāju.

Holannam padevās fantastiska debijas sezona "City" komandā, visos turnīros kopā gūstot 52 vārtus, kā arī Hosepa Gvardiolas vadītajiem futbolistiem uzvarot premjerlīgā, Anglijas Futbola asociācijas kausā un Čempionu līgā.

23 gadus vecā futbolista, kurš nominēts arī Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) balvai labākajam spēlētājam Eiropā 2022./2023.gada sezonā, konkurenti cīņā par PFA balvu bija komandas biedri Džons Stounss un Kevins de Breine, kā arī Londonas "Arsenal" duets Bukajo Saka un Martins Ēdegors un bijušais Totenhemas "Hotspur" uzbrucējs Herijs Keins, kurš tagad spēlē Minhenes "Bayern".

"Ir gods iegūt šo prestižo balvu. Šī bija neaizmirstama sezona komandai un man personīgi. PAr uzvaru trijos turnīros pat nebiju iedomājies," saka norvēģis.

Anglijas izlases un Birmingemas "Aston Villa" zvaigzne Reičela Deilija ieguva balvu sieviešu konkurencē, balvas ieguvēju noskaidrojot spēlētāju balsojumā.

Saka tika atzīts par gada labāko jauno spēlētāju, bet sieviešu konkurencē šo balvu ieguva Lorēna Džeimsa no Londonas "Chelsea".

Deilija un Džeimsa bija Anglijas izlases stūrakmeņi ceļā uz Pasaules kausa finālturnīra finālu šī mēneša sākumā, finālā piekāpjoties Spānijai.

Deilija pagājušajā sezonā Anglijas superlīgā guva 22 vārtus.

Pagājušajā gadā šo balvu izcīnīja ēģuptietis Mohameds Salāhs, otro reizi uzvarot šajā vērtējumā, un austrāliete Sema Kerra.