Francijas uzbrukuma līderis Furnjē pastāsta, ko sagaida no Latvijas
foto: AFP/Scanpix
Francijas valstsvienības snaiperis Evans Furnjē caurgājienā pret Lū Dortu.
Basketbols
2023. gada 25. augustā, 20:23

Francijas uzbrukuma līderis Furnjē pastāsta, ko sagaida no Latvijas

Jauns.lv/LETA

Francijas basketbola izlase nākamajā mačā sagaida, ka Latvijas basketbolisti spēlēs ātri un izpildīs daudz metienu, preses konferencē teica Francijas valstsvienības spēlētājs Evans Furnjē.

Francijas uzbrukuma līderis Furnjē pastāsta, ko sa...

Latvijas izlase, kas piektdien Pasaules kausu sāka ar panākumu, H apakšgrupas otrajā spēlē tiksies ar Franciju svētdien.

"Pagaidām par nākamajiem pretiniekiem nezinu daudz, jo koncentrējāmies Kanādai. Sen neesam spēlējuši pret Latviju, jo viņi izlaida Eiropas čempionātu, olimpiskās spēlēs un Pasaules kausu 2019. gadā. Protams, Latvijai nav [Kristapa] Porziņģa, bet tā ir komanda, kas spēlēs ātri un izpildīs daudz metienu. Viņi vienmēr tā ir spēlējuši un tas būs grūts mačs. Mums ir vēl šis vakars un rītdiena, lai sagatavotos," teica Furnjē.

Jau ziņots, ka Francija sāka Pasaules kausu ar zaudējumu, ar rezultātu 65:95 atzīstot Kanādas izlases pārākumu. Furnjē norādīja, ka lai atgūtos pēc zaudējuma pret Kanādu un saglabātu iespēju turpināt cīņu par čempiontitulu, Francijai vienkārši ir jāgūst panākums nākamajā spēlē.

"Jāuzvar, tas arī viss. Jāspēlē labāk, jāatjauno enerģija un nevajag zaudēt pārliecību. Zaudējām ar 30 punktu starpību, taču esam lieliska komanda," piebilda basketbolists.

Latvijas basketbola fanu pūļi pieskandina Džakartu

Uz Indonēzijas galvaspilsētu Džakartu devušies simtiem Latvijas basketbola līdzjutēju, lai atbalstību mūsu valstsvienību Pasaules kausa finālturnīrā.

Savukārt Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kolē norādīja, ka Francija pēc līdzvērtīga sākuma pirmajā ceturtdaļā atlikušajā mača daļā, kamēr Kanādai izdevās atspēlēties un izvirzīties vadībā, vairs nespēja laukumā rādīt savu labāko spēli.

"Pirmajā puslaikā bijām spēlē, bet otro puslaiku sākām ļoti slikti un tiklīdz Kanāda izvirzījās vadībā pazaudējām savu komandas spēli. Pēdējās 15 minūtēs pilnībā pazudām," secināja Kolē.

"Luka Banki ir ļoti labs treneris un domāju, ka viņš ir devis Latvijas izlasei izturību. Viņš ir treneris, kurš liek spēlētājiem daudz spēlēt aizsardzībā, tas ir viņa stils," piebilda treneris.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase debijā Pasaules kausa finālturnīrā piektdien ar 109:70 sagrāva Libānas valstsvienību.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.