foto: AP/Scanpix
Vārholms kļūst par trīskārtēju pasaules čempionu 400 metru barjersprintā; Ingebritsens vēlreiz zaudē finišā
Finālskrējienā Vārholms līderpozīciju ieguva distances otrā pusē un finišēja 46,89 sekundēs.
Citi sporta veidi
2023. gada 23. augusts, 23:44

Vārholms kļūst par trīskārtēju pasaules čempionu 400 metru barjersprintā; Ingebritsens vēlreiz zaudē finišā

Jauns.lv/LETA

Norvēģijas vieglatlēts Karstens Varholms trešdien Budapeštā kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu 400 metru barjersprintā.

Finālskrējienā Varholms līderpozīciju ieguva distances otrā pusē un finišēja 46,89 sekundēs. Gandrīz pussekundi jeb 0,45 sekundes viņam zaudēja Britu Virdžīnu barjersprinteris Kairons Makmāsters, bet vēl 0,22 sekundes vēlāk finišēja amerikānis Rejs Bendžamins.

Igaunijas vadošais barjersprinteris Rasmuss Megi ar finišu 48,33 sekundēs ierindojās septītajā pozīcijā.

27 gadus vecais Vārholms zelta medaļas izcīnīja arī 2017. un 2019. gada meistarsacīkstēs, bet pērn neveiksmīgs finālskrējiens lika samierināties ar septīto pozīciju.

Tikmēr Lielbritānijas skrējējs Džošs Kers izcīnīja zelta medaļu pasaules vieglatlētikas čempionāta 1500 metru distancē, finiša taisnē pārspējot Varholma tautieti Jākobu Ingebrigtsenu.

Kers, kurš pirms fināla pasaules rangā bija septītais, finišēja trīs minūtēs un 29,38 sekundēs, 2021. gada Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļai pievienojot pasaules čempionāta zelta godalgu.

Ingebrigtsens otrās meistarsacīkstes pēc kārtas palika otrajā vietā un bija 0,27 sekundes lēnāks par Keru. Nieka trīs sekundes simtdaļas viņam zaudēja cits norvēģis Narve Gilje Nūrdoss.