foto: Fiba.com
Talantīgā Evelīna Otto pievienojas "TTT Rīga"
Evelīna Otto, pārstāvot Latvijas U-16 izlasi.
Basketbols
2023. gada 21. augusts, 15:35

Talantīgā Evelīna Otto pievienojas "TTT Rīga"

Jauns.lv/LETA

Latvijas čempionvienība "TTT Rīga" papildinājusi sastāvu ar 17 gadus jauno basketbolisti Evelīnu Otto, kura iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Rīgas Stradiņa universitātes" (RSU) komandu, pirmdien paziņoja "TTT Rīga".

Pagājušajā sezonā Otto debitēja Baltijas Sieviešu basketbola līgā RSU rindās un 24 spēlēs vidēji izcēlās ar 13 punktiem un 7,4 atlēkušajām bumbām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs viņa, katrā mačā spēlējot vidēji 19 minūtes, guva 7,25 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

"Lēmums nebija viegls, taču tas bija pareizs! Godīgi sakot, nezinu, ko sagaidīt no jaunās sezonas, jo pirmo reizi spēlēšu tik augstā līmenī. Ceru, ka ar komandu mums būs vienots mērķis, uz kuru kopīgi ar visiem spēkiem arī iesim," komandas paziņojumā citēta Otto.

Savukārt "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis norādīja, ka vienība cer sagaidīt no Otto pienesumu laukumā jau šajā sezonā, neskatoties uz to, ka basketboliste tik augstā līmenī iepriekš nav spēlējusi.

"Evelīnā mēs redzam lielu potenciālu spert nākamos karjeras soļus. Mēs rēķināmies ar viņas palīdzību jau šajā sezonā, un ceram, ka viņa spēs sniegt komandai to, ko mēs no viņas vēlamies. Ļoti labs raksturs, mērķtiecība, viņa pilnībā atbilst mūsu kluba politikai un filozofijai," teica Gulbis.

Otto basketbolistes gaitas sāka Ventspilī, bet 2020. gadā pārcēlās uz BJBS "Rīga/Centrs/TTP" vienību. Aizvadītajā sezonā Latvijas U-18 izlases sastāvā viņa tika atzīta par Baltijas kausa vērtīgāko spēlētāju, kā arī ar "Rīga/Centrs/TTP" komandu kļuva par Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U-19 čempionēm.

Pagājušajā vasarā Latvijas izlases rindās Eiropas U-16 čempionātā septiņās spēlēs viņa caurmērā sakrāja 10,9 punktus, izcīnīja 9,7 atlēkušās bumbas un atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" komandā atgriežas basketboliste Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila un amerikāniete Dekija Koena, kā arī noslēgts līgums ar ASV saspēles vadītāju Kairu Lamberti, lietuvieti Gabiju Meškonīti un Margo Klavo no Francijas. Latvijas čempionvienību turpina trenēt Mārtiņš Gulbis, prezidenta amatā stājusies Gunta Baško, bet ģenerālmenedžera pienākumus uzņēmies Juris Kalniņš.

Jaunajā 2023./2024. gada sezonā "TTT Rīga" basketbolistes centīsies nosargāt čempionvienības titulus Latvijas un Baltijas līgās, kā arī kvalificēties Eirolīgas pamatturnīram.