foto: EPA/Scanpix
Libānas basketbola izlase zaudē studentiem; Francijai neveiksme pret Austrāliju
Libānas izlases centrs Ali Haidars ar bumbu.
Basketbols
2023. gada 21. augusts, 10:50

Libānas basketbola izlase zaudē studentiem; Francijai neveiksme pret Austrāliju

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Pasaules kausa finālturnīrā Libāna piektdien pārbaudes spēlē AAE piekāpās Arizonas Universitātes komandai.

Abū Dabī notikušajā mačā Libāna piekāpās Arizonas Universitātes komandai "Wildcats" ar 71:85 (18:25, 10:17, 17:22, 26:21).

Spēlējot bez Vaela Arakdži, Amira Saūda un Karima Zeinuna, Libānas izlases rindās bija atgriezies naturalizētais amerikāņu spēlētājs Omari Spelmens, kurš atzīmējās ar 21 punktu un deviņām atlēkušajām bumbām.

14 punktus pievienoja Hajks Gjokčjans, Ali Haidars guva 13 punktus, bet Serhio El-Darvihs sakrāja astoņus punktus, desmit atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Zviedru basketbolistes Pelle Larsons Arizonas Universitātes labā guva 17 punktus.

Jau ziņots, ka libānieši pārbaudes mačos ar 73:66 pārspēja Irānu, ar 81:77 un 83:68 uzvarēja Saūda Arābiju, ar 83:87 piekāpās Bahreinai, ar 99:109 - Kamerūnai un ar 67:77 - Kotdivuārai, bet ar 70:64 pārspēja Ēģipti un ar 70:88 atzina Meksikas pārākumu.

Libānas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Vaels Arakdži, Ali Mansurs, Amirs Saūds, Karims Zeinuns (visi - Beirūtas "Al Riyadi"), Džads Halils, Marks Huri, Karims Ezedīns (visi - Beirūtas "Dynamo"), Ali Mezhers, Hajks Gjokčjans, Ali Haidars, Naims Rabajs, Gerards Hadidians (visi - "Beirut"), Serhio El-Darvihs, Marks Hueiri (abi - Beirūtas "Sagesse"), Omari Spelmens (Anjanas KGC, Dienvidkoreja).

Cita Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Pasaules kausa finālturnīrā Francija Tokijā pārbaudes spēlē piekāpās Austrālijas basketbolistiem.

Austrālija uzvarēja ar 78:74 (19:27, 12:12, 25:19, 22:16).

Francijas izlasē, kas pārbaudes mačos cieta pirmo zaudējumu pēc sešu panākumu sērijas, rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Evans Furnjē. 12 punktus guva Isaja Kordinjē, bet desmit punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Geršons Jabusels. 

Austrālijas izlasē pa 12 punktiem guva Niks Kejs, sakrājot piecas atlēkušās bumbas, un Džošs Gidijs, sakrājot sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Pa 11 punktiem guva Dante Eksams, Petijs Milss un Duops Rets, kura kontā arī piecas atlēkušās bumbas.

Francūžiem Pasaules kausa pirmā posma apakšgrupā jātiekas ar Latviju, Kanādu un Libānu.

Pasaules kausa finālturnīrs, kurā pirmo reizi vēsturē spēlēs arī Latvijas valstsvienība, no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Francijas vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Nikolā Batums (Losandželosas "Clippers", NBA), Nando de Kolo (Vilērbānas ASVEL), Evans Furnjē (Ņujorkas "Knicks", NBA), Mustafa Fols (Pirejas "Olympiakos", Grieķija), Silvēns Fransisko ("Peristeri", Grieķija), Rūdijs Gobērs (Minesotas "Timberwolves", NBA), Matiass Lesors (Atēnu "Panathinaikos", Grieķija), Izaja Kordinjē (Boloņas "Virtus", Itālija), Elī Okobo, Jakuba Vatara, Joans Makundū, Terijs Tārpijs  (visi - "Monaco"), Geršons Jabusels, Vensāns Puarjē (abi - Madrides "Real", Spānija).