foto: AFP/Scanpix
Libānas basketbolisti pārbaudes spēlē zaudē Kotdivuārai
Dienvidsudānas "Nuni" Omots un Brazīlijas Timotijs Soaress.
Basketbols
2023. gada 15. augusts, 23:22

Libānas basketbolisti pārbaudes spēlē zaudē Kotdivuārai

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Pasaules kausa finālturnīrā Libāna otrdien savā laukumā zaudēja Kotdivuārai.

Libānas basketbolisti Āfrikas kontinenta komandai piekāpās ar 67:77 (11:16, 21:20, 15:26, 20:15).

Libānas izlases rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Vaels Arakdži, kura kontā arī pa četrām izcīnītām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Serhio El-Darviha un Ali Haidara rēķinā pa 11 punktiem.

Tikmēr kotdivuāriešu rindās ar 17 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Sedriks Bā, bet 12 punktus pievienoja Žans Filips Dalī.

Jau ziņots, ka Stambulā libānieši pārbaudes mačos ar 83:68 uzvarēja Saūda Arābiju un ar 83:87 piekāpās Bahreinai, bet Stambulā ar 99:109 piekāpās Kamerūnai. Savukārt jūlija izskaņā pirmajā pārbaudes spēlē ar 73:66 tika pārspēta Irāna.

Libānas basketbolisti pirms Pasaules kausa Apvienotajos Arābu Emirātos aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles - 17.augustā Abu Dabī pret Ēģipti, bet dienu vēlāk arī pret Meksikas izlasi.

Libānas izlase būs Latvijas pirmā pretiniece H apakšgrupā, abām komandām tiekoties 25.augustā. Vēl apakšgrupā ir Francijas un Kanādas basketbolisti.

Tikmēr Kotdivuāras valstsvienībai šī bija pēdējā oficiālā pārbaudes spēle. Gatavojoties Pasaules kausa izcīņai, Kotdivuāra astoņos mačos tika pie piecām uzvarām - bez libāņiem tika pieveikta arī Portugāle (79:68), Čehija (97:81) un divreiz Gvineja (73:67, 73:70).

Kotdivuāras valstsvienība Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā ielozēta G apakšgrupā, kur tiksies ar Spāniju (26.augustā), Irānu (28.augustā) un Brazīliju (30.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Libānas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts:

Vaels Arakdži, Ali Mansurs, Amirs Saūds, Karims Zeinuns (visi - Beirūtas "Al Riyadi"), Džads Halils, Marks Huri, Karims Ezedīns (visi - Beirūtas "Dynamo"), Ali Mezhers, Hajks Gjokčjans, Ali Haidars, Naims Rabajs, Gerards Hadidians (visi - "Beirut"), Serhio El-Darvihs, Marks Hueiri (abi - Beirūtas "Sagesse"), Omari Spelmens (Anjanas KGC, Dienvidkoreja).