foto: REUTERS/SCANPIX
Lietuvas izlase paziņo sastāvu dalībai Pasaules kausā; pēdējais liekais - Tubelis
Jons Valančūns (#17) būs viena no spilgtākajām Lietuvas basketbola izlases zvaigznēm.
Basketbols
2023. gada 15. augusts, 15:56

Lietuvas izlase paziņo sastāvu dalībai Pasaules kausā; pēdējais liekais - Tubelis

Jauns.lv/LETA

Lietuvas vīriešu basketbola izlase pirmdien pēc uzvaras Klaipēdā pārbaudes mačā ar Somiju paziņoja galīgo sastāvu dalībai šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Lietuvieši pirmdien bija pārāki ar 84:80, bet valstsvienības galvenais treneris kā pēdējo no kandidātu saraksta izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis svītroja 21 gadu veco uzbrucēju Ažuolu Tubeli, kurš starpsezonā vienojies par divvirzienu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Filadelfijas "76ers".

Tubelis bija pirmdienas mača pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Lietuvas izlase sagatavošanās posmā aizvadījusi deviņas spēles no 11 ieplānotajām, kurās izcīnītas septiņas uzvaras. Trīs reizes pieveikta Jordānija (107:69, 93:75 un 101:75), Ukraina ar 100:72, Gruzija ar 104:102, Francija ar 76:70 un somi ar 84:80, kamēr zaudēts tiem pašiem somiem ar 79:81 un francūžiem ar 72:90.

Lietuvas izlase pirms finālturnīra aizvadīs vēl divas pārbaudes spēles - 19.augustā Taivānā pret Puertoriko un turpat 22.augustā noslēgs gatavošanos ar maču pret Latvijas valstsvienību.

2023.gada FIBA Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā lietuvieši būs D apakšgrupā un mērosies spēkiem ar Ēģipti (25. augustā), Meksiku (27. augustā) un Melnkalni (29. augustā).

Lietuvas vīriešu basketbola izlases sastāvs dalībai 2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā:

Jons Valančūns (Ņūorleānas "Pelicans", NBA), Roks Jokubaitis ("Barcelona", Spānija), Vaids Kariņausks (Mažeiķu "M Basket"), Donāts Motejūns ("Monaco", Francija), Tads Sedekerskis (Vitorijas "Baskonia", Spānija), Eimants Bendžus (Sasāri "Banco di Sardegna", Itālija), Mindaugs Kuzminsks (Karšijakas "Pinar", Turcija), Marģiris Normants (Viļņas "Rytas"), Igns Brazdeiķis, Tomass Dimša (abi - Kauņas "Žalgiris"), Deivids Sirvidis, Gabrieliuss Maldūns (abi - Panevēžas "Lietkabelis").

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.