foto: ZUMAPRESS.com
Anglijas futbolistes izmoka uzvaru pār Kolumbiju un iekļūst Pasaules kausa pusfinālā
Prieka un bēdu asaras — Anglijas futbolistes cīnīsies par medaļām, kolumbietes dosies mājup
Futbols
2023. gada 12. augusts, 16:55

Anglijas futbolistes izmoka uzvaru pār Kolumbiju un iekļūst Pasaules kausa pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Anglijas sieviešu futbola izlase sestdien Austrālijā iekļuva 2023.gada Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā, ar ar 2:1 (1:1) pārspējot Kolumbiju.

Pirmā puslaika izskaņā komandas apmainījās vārtu guvumiem. 44.minūtē Leisija Santosa ar sitienu no Anglijas komandas soda laukuma stūra pāri pretinieču vārtsardzei Mērijai Ērpsai atklāja rezultātu.

Puslaika kompensācijas laika septītajā minūtē anglietes rezultātu izlīdzināja. Kolumbijas vārtsardze Katalina Peresa atvairīja Alesijas Ruso sitienu, taču bumba atlēca tieši pa sitienam Lorēnai Hempai, kura raidīja bumbu vārtos.

2:1 Anglija panāca 63.minūtē, kad vārtus guva Ruso.

Pusfinālā Anglija spēlēs ar austrālietēm, kuras sestdien pēc 0:0 spēles laikā pēcspēles sitienu sērijā ar 7:6 pieveica Franciju.

Jau ziņots, ka otrā pusfinālā tiksies Zviedrijas futbolistes, kuras ar 2:1 pārspēja Japānu, un Spānijas izlase, kas papildlaikā ar 2:1 uzvarēja Nīderlandi.

Finālistes tiks noskaidrotas 15.un 16.augustā, bet cīņas par medaļām norisināsies 19.un 20.augustā.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.