foto: James Gourley/Shutterstock/ Vida Press
Nīderlandes futbolistes iekļūst Pasaules kausa ceturtdaļfinālā
Futbols
2023. gada 6. augusts, 11:21

Nīderlandes futbolistes iekļūst Pasaules kausa ceturtdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Nīderlandes sieviešu futbola izlase svētdien sasniedza 2023.gada Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālu.

Sidnejā notikušajā astotdaļfināla spēlē iepriekšējo meistarsacīkšu fināliste Nīderlande ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Dienvidāfrikas Republikas valstsvienību.

Devītajā minūtē 1:0 panāca Džila Rūrda, kura pēc stūra sitiena vārtu priekšā ar galvu pielaboja pretinieču atsistās bumbas lidojuma virzienu. 

Vadībā nīderlandietes nostiprinājās 68.minūtē, kad Lineta Bērensteina pretuzbrukumā izpildīja sitienu ārpus soda laukuma robežas, DĀR vārtsardzei Kelinai Svārtai pieļaujot rupju kļūdu. 

Ceturtdaļfinālā Nīderlande tiksies ar Spāniju. Šajā spēlē nīderlandietēm nevarēs palīdzēt pussardze Daniēle van de Donka, kura svētdienas mačā tika pie dzeltenās kartītes, kas viņai bija otrā šajās meistarsacīkstēs.

Astotdaļfināla mači norisināsies līdz 8.augustam, 11.un 12.augustā notiks ceturtdaļfināla spēles, 15.un 16.augustā tiks noskaidroti finālisti, bet cīņas par medaļām norisināsies 19.un 20.augustā.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.