foto: REUTERS/SCANPIX
Šabalas pārstāvētā Touršhavnas B36 iekļūst Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā; "Rigai" pretī stāsies spēcīgā "Twente"
Kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala.
Futbols
2023. gada 4. augusts, 10:40

Šabalas pārstāvētā Touršhavnas B36 iekļūst Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā; "Rigai" pretī stāsies spēcīgā "Twente"

Jauns.lv/LETA

Latvijas futbolista Valērija Šabalas pārstāvētā Fēru salu vienība Touršhavnas B36 ceturtdien izbraukumā cīnījās neizšķirti, taču ar to bija pietiekoši, lai divu spēļu summā sasniegtu UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu, kamēr Kaspara Dubras pārstāvētā "Panevežys" nespēja pārvarēt kvalifikācijas otro kārtu.

Touršhavnas B36 atbildes spēlē izbraukumā pēc pamatlaika ar 0:1 (0:0) zaudēja Velsas "Haverfordwest". Divu maču summā rezultāts bija 2:2 un spēle turpinājās pagarinājumā, kurā pēc spēlētām desmit minūtēm Fēru salu vienībai uzvaru ar precīzu 11 metru soda sitienu atnesa Jans Benjaminsens.

Šabala šajā spēlē iesaistījās 71. minūtē, kad nomainīja Mihalu Pžibilski.

Trešajā kvalifikācijas kārtā Touršhavnas B36 spēkosies ar Horvātijas komandu "Rijeka".

Savukārt Dubras pārstāvētā "Panevežys" savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Izraēlas vienību Beerševas "Hapoel" 1:1 (0:0), bet divu maču summā piedzīvoja neveiksmi ar 1:2.

Dubra laukumā bija visas 90 minūtes.

Viesu komanda izvirzījās otrā puslaika ievadā, bet 79. minūtē Panevēžas vienība izlīdzināja rezultātu, vārtus gūstot Noelam Mbo.

Jau ziņots, ka ceturtdien trešo kvalifikācijas kārtu sasniedza "Riga", kas izrāva uzvaru kompensācijas laikā, taču no tālākas cīņas par iekļūšanu Konferences līgas pamatturnīrā atvadījās "Auda" un RFS. Jau otrdien kvalifikācijas trešo kārtu pārliecinoši sasniedza arī "Valmiera".

Trešajā kārtā "Riga" tiksies ar Nīderlandes komandu "Twente", kas viesos pēc 90 minūtēm ar 0:1 (0:1) zaudēja Zviedrijas klubam "Hammarby IF". Divu maču summā bija neizšķirts 1:1 un spēle turpinājās pagarinājumā, kurā viesiem 115. minūtē vārtus guva marokāņu pussargs Juness Taha.

2010. gada Nīderlandes čempione "Twente" iepriekšējā sezonā "Eredivisie" ieņēma piekto vietu. Iepriekšējā Konferences līgas kvalifikācijā tā nepārvarēja izšķirošo kārtu, kurā piekāpās Itālijas klubam Florences "Fiorentina".

Nākamo kārtu sasniedza arī Latvijas čempione "Valmiera", kas tiksies ar Tirānas "Partizani". Pirms tam ceturtdien otro kārtu nepārvarēja iepriekšējās sezonas grupu turnīra dalībniece RFS un Eirokausu debitante "Auda".

Grupu turnīra sasniegšanai nepieciešams pārvarēt trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārtu.

UEFA Konferences līgā ir Eiropā trešais spēcīgākais klubu turnīrs un aizvada savu trešo sezonu.