foto: imago/Eibner
Dienvidkorejas futbolistes izslēdz spēcīgās vācietes no Pasaules kausa
Aleksandra Popa pārdzīvo par neizmantotu vārtu gūšanas iespēju.
Futbols
2023. gada 3. augusts, 15:24

Dienvidkorejas futbolistes izslēdz spēcīgās vācietes no Pasaules kausa

Jauns.lv/LETA

2023. gada Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfinālā ceturtdien nespēja iekļūt Vācijas sieviešu futbola izlase, kas apakšgrupas pēdējā mačā cīnījās neizšķirti ar dienvidkorejietēm, kamēr uzvaru pār Kolumbijas valstsvienību guva Maroka un iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Marokas izlase ar 1:0 (1:0) H apakšgrupas noslēdzošās kārtas mačā pieveica grupas līderi Kolumbiju, vienīgos vārtus pirmā puslaika kompensācijas laikā gūstot Anissai Lahmari.

Tikmēr grupas otrajā mačā dienvidkorejietes spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar pagājušā gada Eiropas vicečempionēm vācietēm, liedzot tām iekļūt astotdaļfinālā.

Vārtus Dienvidkorejas izlases labā spēles sestajā minūtē guva Sohjuna Čo, uz ko vācietes spēja atbildēt vien ar Aleksandras Popas precīzo sitienu 42. minūtē.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas apakšgrupas spēlēs Vācijas izlase ar 6:0 sagrāva Maroku, bet Kolumbija ar 2:0 pārspēja dienvidkorejietes, kamēr otrās kārtas mačos Maroka ar 1:0 pārspēja Dienvidkoreju, bet vācietes ar 1:2 piekāpās Kolumbijai.

Apakšgrupas kopvērtējumā ar sešiem punktiem pirmo vietu ieņēma Kolumbija, bet otro ar sešiem punktiem - Maroka. Divkārtējā pasaules un astoņkārtējā Eiropas čempione Vācijas izlase ar četriem punktiem palika trešajā vietā un izslēgšanas spēlēs neiekļuva. Dienvidkorejietēm viens punkts un ceturtā pozīcija.

Apakšgrupas uzvarētājas Kolumbijas valstsvienības pretinieces astotdaļfinālā būs Jamaikas futbolistes, bet Marokas izlase cīņā par vietu ceturtdaļfinālā spēlēs ar Francijas izlasi, kura bija labākā F apakšgrupā.

Astotdaļfināla mači norisināsies no 5. līdz 8. augustam, 11.un 12. augustā notiks ceturtdaļfināla spēles, 15. un 16. augustā tiks noskaidroti finālisti, bet cīņas par medaļām norisināsies 19. un 20. augustā.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20. jūlija līdz 20. augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.