foto: ddp/abaca press/ Vida Press
NFL leģenda Breidijs iegādājas daļu no Anglijas futbola kluba
VIens no visu laiku izcilākajiem NFL spēlētājiem Toms Breidijs.
Basketbols
2023. gada 3. augusts, 14:01

NFL leģenda Breidijs iegādājas daļu no Anglijas futbola kluba

Jauns.lv/LETA

Amerikāņu futbola līgas (NFL) superzvaigzne Toms Breidijs iegādājies daļu no Anglijas pēc spēka otrās līgas - "Championship" - futbola kluba Birmingemas "City", ceturtdien paziņoja komanda.

Tiek vēstīts, ka līdzās jaunajiem īpašniekiem ASV investīciju kompānijai "Knighthead Capital Management", Breidijs būs mazākās daļas īpašnieks, kā arī kļūs par kluba jaunās konsultatīvās padomes priekšsēdētāju.

"Varbūt jūs jautāsiet, ko es zinu par Anglijas futbolu?," kluba mājaslapā ievietotajā video saka Breidijs. "Teikšu, ka man vēl ir daudz jāmācas, toties es šo to zinu par to kā uzvarēt."

Birmingemas klubs norāda, ka 46 gadus vecais Breidijs, kurš NFL spēlētāja karjeru oficiāli noslēdza šī gada februārī, vienībā varēs "pielietot savu plašo vadības pieredzi un zināšanas dažādos komponentos", kas ietvers arī darbu ar sporta zinātnes nodaļu, lai sniegtu padomus par veselības, uztura un atjaunošanās programmām.

Pagājušajā "Championship" sezonā "City" ar 53 punktiem 46 spēlēs ierindojās 17. vietā 24 komandu konkurencē. Pēdējo reizi premjerlīgā vienība spēlēja 2011. gadā.

Breidijs pievienojies citām ASV sporta zvaigznēm, kas investējuši Anglijas futbola klubos.

Jau no 2011. gada "Liverpool" īpašnieku lokā ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Lebrons Džeimss, bijušais NFL spēlētājs Džastins Džeimss Vots ir premjerlīgā atgriezušās "Burnley" līdzīpašnieks, bet Profesionālās golferu asociācijas (PGA) tūres spēlētāji Džordans Spīts un Džastins Tomass būs Līdsas "United" līdzīpašnieki, kad to pārņems "49ers Enterprises" kompānija.

Breidijs NFL aizvadīja 23 sezonas, septiņas reizes triumfēja "Super Bowl", piecas reizes tika atzīts par "Super Bowl" vērtīgāko spēlētāju jeb MVP un sasniedza daudzus līgas rekordus.

Jau vēstīts, ka Breidijs martā kļuva arī par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) pagājušās sezonas čempiones Lasvegasas "Aces" līdzīpašnieku.