foto: AP/Scanpix
Anglijas futbolistēm minimāla uzvara pret Dāniju un vieta astotdaļfinālā
Anglijas futbolistes priecājas par panākumu.
Futbols
2023. gada 28. jūlijs, 14:13

Anglijas futbolistēm minimāla uzvara pret Dāniju un vieta astotdaļfinālā

Jauns.lv/LETA

Anglijas sieviešu futbola izlase piektdien Sidnejā Pasaules kausa finālturnīrā izcīnīja otro uzvaru divos mačos un teju nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

D apakšgrupas mačā Anglija ar rezultātu 1:0 (1:0) guva panākumu pār Dāniju.

Anglijas futbolistes guva vārtus jau sestajā spēles minūtē, kad Dānijas vārtsardzi pārspēja Lorena Džeimsa.

Otrā puslaika izskaņā Dānijas futbolistei Amālijai Vangsgordai bija iespēja izraut neizšķirtu, taču Anglijas vārti palika neieņemti.

Piektdien savstarpējo maču aizvadīja arī pārējās divas D apakšgrupas vienības, Ķīnai ar 1:0 (0:0) pārspējot Haiti.

No spēles 29. minūtes Ķīnas izlase spēlēja desmit futbolistu sastāvā, jo sarkanu kartīti par rupju izklupienu saņēma pussardze Žui Džana. Tas gan netraucēja izcīnīt uzvaru, pateicoties 73. minūtē Vanas Šuanas realizētajam 11 metru soda sitienam. 

Haiti komandai bija iespējas atspēlēties, tajā skaitā kompensācijas laikā, kad tikai pēc VAR iesaistes uz Ķīnas vārtiem netika nozīmēts 11 metru soda sitiens.

D apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divos mačos ir Anglija, Dānijai un Ķīnai ir pa trīs punktiem, bet Haiti pēc diviem minimāliem zaudējumiem ir bez punktiem.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.