foto: ZUMAPRESS.com
Francijas futbolistes Pasaules kausa mačā nespēj pārspēt Jamaiku; Nīderlande pieveic Portugāli
Francijas futbolistēm tā arī neizdevās salauzt Jamaikas pretestību
Futbols
2023. gada 23. jūlijs, 17:43

Francijas futbolistes Pasaules kausa mačā nespēj pārspēt Jamaiku; Nīderlande pieveic Portugāli

Jauns.lv/LETA

Francijas sieviešu futbola izlase svētdien Sidnejā Pasaules kausa finālturnīra pirmajā mačā spēlēja neizšķirti 0:0 ar Jamaiku, savukārt Nīderlande ar 1:0 pārspēja Portugāli.

Francūzietēm bija ievērojams pārsvars, kuru neizdevās pārvērst vārtu guvumā, tajā skaitā arī pamatlaika beigās, kad pēc Kadidatu Diaņi sitiena bumba trāpīja pa vārtu pārliktni un stabu. Vairākās epizodēs glāba arī jamaikiešu vārtsardze Bekija Spensere.

Jamaikas futbolistēm pēdējās minūtēs nevarēja palīdzēt viena no vadošajām spēlētājām uzbrucēja Kedija Šova, kura saņēma otro dzelteno kartīti un tika noraidīta no laukuma.

F apakšgrupā cīnīsies arī Brazīlija un Panama.

Savukārt Nīderlandes sieviešu futbola izlase Jaunzēlandes pilsētā Danīdinā ar 1:0 (1:0) pārspēja Portugāli.

Vienīgie vārti tika gūti spēles 13.minūtē, kad pēc stūra sitiena precīzu raidījumu ar galvu izpildīja Stefānija van der Grahta. Zīmīgi, ka Grahta izlases rindās pēdējos deviņus vārtus guvusi tieši ar galvu.

E apakšgrupas pirmajā spēlē sestdien ASV ar 3:0 uzvarēja Vjetnamu.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.