foto: Joly Victor/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Semeņistaja iekļūst Olomoucas W-60 sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā un dubultspēļu pusfinālā
Latvijas sieviešu tenisa otrais numurs Darja Semeņistaja.
Citi sporta veidi
2023. gada 20. jūlijs, 13:25

Semeņistaja iekļūst Olomoucas W-60 sērijas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā un dubultspēļu pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja ceturtdien Čehijas pilsētā Olomoucā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīra vienspēļu sacensībās sasniedza ceturtdaļfinālu, bet dubultspēlē iekļuva pusfinālā.

Semeņistaja, kura turnīrā izsēta ar trešo numuru un WTA rangā atrodas 172. vietā, ar 7-5, 6-2 apspēlēja Vācijas tenisisti Annu Gabricu (WTA 1354.).

Latvijas tenisiste realizēja sešas no desmit breikbumbām, bet viņas pretiniecei tas izdevās trijos gadījumos no četriem.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Latvijas sportiste ir nopelnījusi 15 WTA ranga punktus.

Ceturtdaļfinālā Semeņistaja tiksies ar īpašo ielūgumu saņēmušo mājinieci Terezu Valentovu (WTA 730.), kura ar 7-5, 7-6 (13:11) pieveica ar piekto numuru sacensībās izsēto Ziemeļmaķedonijas sportisti Linu Gorčesku (WTA 224.).

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Semeņistaja bija brīva, bet otrajā ar 6-1, 7-6 (7:5) pārspēja Čehijas tenisisti Denīzu Hindovu (WTA 642.).

Ceturtdien Latvijas tenisiste pārī ar Kazahstānas tenisisti Žibeku Kulambajevu svinēja uzvaru dubultspēļu sacensību ceturtdaļfinālā. Ar otro numuru turnīrā izsētais duets ar 6-4, 6-2 pieveica mājinieču pāri Aneta Laboutkova/Ivana Sebestova.

Par pusfināla sasniegšanu Semeņistaja nopelnīja 29 pasaules ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas cīņā Latvijas/Kazahstānas duets ar 6-4, 3-6, 14:12 pārspēja rumānieti Karolu Patriciju Bejenaru un francūzieti Tifāniju Lemetru.

Turnīrs Olomoucā norisinās uz māla seguma.

Tikmēr Diāna Marcinkēviča sasniedza Vitorijas W-100 turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālu.

Marcinkēviča, kura spēlē pārī ar francūzieti Estelli Kaskino, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-5, 1-6, 11:9 pārspēja spānieti Marinu Basolsu-Riveru un Filipīnu tenisisti Aleksandru Īlu.

Pusfināla sasniegšana dod 50 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Pirmajā kārtā Latvijas un Francijas duets ar 6-2, 6-2 pārspēja mājinieces Patrīciju Rodrigesu Karretero un Meiliju Fernandesu del Moralu.

Vienspēlē Marcinkēviča (WTA 398.) piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā kārtā, kurā ar 2-6, 4-6 zaudēja Spānija tenisistei Evai Gerreo Alvaresai (WTA 362.).

Savukārt Latvijas tenisists Miķelis Lībietis iekļuva Granbijas "Challenger 100" turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālā.

Lībietis pārī ar amerikāni Kristianu Herisonu ar 6-1, 6-1 sagrāva Kolinu Sinklēru no Ziemeļu Mariānu salām un austrālieti Deinu Svīniju.

Kanādā Lībietis jau nopelnījis 36 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Pusfinālā Latvijas/ASV pāris tiksies ar ASV tenisistiem Niku Čepelu un Kolinu Markesu, kuri vietu sacensībās dabūja, citam pārim atsakoties no dalības.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā Lībietis pārī ar tunisieti Skanderu Mansuri kļuva par Čikāgas "Challenger 75" turnīra dubultspēļu sacensību uzvarētāju, trešo reizi karjerā svinot uzvaru šāda ranga mačos.

Turnīrs Čikāgā norisinājās uz cietā seguma.

Pērn Lībietis pēc piecu gadu pauzes, kas bija saistīta ar smagiem savainojumiem, atgriezās profesionālajā tenisā un uzvarēja četrās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) dubultspēļu M-25 sacensībās pēc kārtas.