Basketbols
2023. gada 8. jūlijs, 04:20

Neglāba asprātīgs meistarstiķis pēdējās sekundēs; Latvijas U-20 basketbolisti Eiropas čempionāta B divīzijas turnīru sāk ar zaudējumu papildlaikā Nīderlandei

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase piektdien Skopjē Eiropas čempionāta B divīzijas pirmajā mačā ar rezultātu 57:65 (11:9, 15:9, 13:21, 16:16, 2:10) papildlaikā zaudēja vienaudžiem no Nīderlandes

Nepilnas četras sekundes pirms pamatlaika beigām, Latvijai esot iedzinējos ar 50:55, Kristofers Karlsons tika kavēts tālmetiena izpildē. Pirmos divus soda metienus viņš iemeta, bet trešo tīši raidīja pret vairogu, pats ieguva atlēkušo bumbu un aizskrēja uz laukuma stūri, no kurienes realizēja tālmetienu - 55:55.

Papildlaikā latvieši vienīgos punktus guva astoņas sekundes pirms tā beigām, kad Karlsons iemeta divus no trīs soda metieniem.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Rihards Vāvers, 13 punktus guva Karlsons, abiem iekrājot pa piecām atlēkušajām bumbām. Freds Pauls Bagatskis pārtvēra četras bumbas un guva astoņus punktus, bet realizēja tikai vienu no desmit tālmetieniem, kamēr 13 bumbas zem groziem savāca Daniils Smirnovs.

Uzvarētājiem 15 punkti bija Džibem Sikingam, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas - Juri Fricam.

Latvijas izlase šajā mačā izteikti vairāk kļūdījās (25/15) un guva mazāk punktu ātrajās pārejās (6:18).

Apakšgrupu turnīra turpinājumā latvieši tiksies ar Albānijas, Somijas un Šveices izlasēm. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā un turpinās cīņu par trīs ceļazīmēm uz A divīziju.

Komandā iekļauti spēlētāji ar pieredzi Latvijas - Igaunijas līgā un Nacionālajā līgā, kā arī Itālijas un Vācijas otrajā līgā un ASV studentu basketbolā. Septiņi spēlētāji jau piedalījušies vismaz vienā Eiropas jaunatnes čempionātā, bet pieciem šādas iespējas atņēma Covid-19 pandēmija.

Latvijas U-20 basketbolisti aizvadīja pārbaudes spēles ar Ukrainas (78:67), Gruzijas (76:68), Polijas (81:74 un 68:74) un Lietuvas (41:79 un 49:63) U-20 izlasēm.

Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs no 7. līdz 16.jūlijam notiek Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē.

Galvenajam trenerim Dāvim Čoderam palīdz treneri Jevgēnijs Kosuškins un Artūrs Bērziņš.

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Markuss Lastiņš ("Ogre"), Rainers Ļisicins ("Gulbenes Buki"/BJSS), Kristofers Karlsons ("Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola"), Otto Fārenhorsts ("BBall Loewen", Vācija), Rihards Berkolds (RSU/"VEF Rīga"), Pēteris Pinnis ("VEF Rīga"), Freds Bagatskis (Teksasas Ārlingtonas Universitāte, NCAA), Mārcis Osis, Daniils Smirnovs, Andrejs Bikovs (visi - LU/"BS Rīga"), Rihards Vāvers (Kvinepiekas Universitāte, NCAA), Ričards Kļanskis ("Capo d’Orlando", Itālija).