foto: Andy Abeyta/The Desert Sun / USA TODAY NETWORK/Sipa USA/ Vida Press
Binduļa kādreizējā komanda Heršijas "Bears" izcīna Kaldera kausu
Heršijas "Bears" hokejisti priecājas par panākumu.
Hokejs
2023. gada 22. jūnijs, 11:50

Binduļa kādreizējā komanda Heršijas "Bears" izcīna Kaldera kausu

Jauns.lv/LETA

Par Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionvienību trešdien kļuva Heršijas "Bears", kas finālsērijas izšķirošā mača papildlaikā ar 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0) viesos pieveica Palmdezertas "Coachella Valley Firebirds".

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" fārmkluba labā uzvaras vārtus papildlaika 17. minūtē guva Maiks Vekionī.

Sērijā "Bears" uzvarēja ar 4-3, izcīnot savu pirmo Kaldera kausu kopš 2010. gada un 12. titulu vēsturē.

Izšķirošā mača piektajā minūtē Raikers Evanss izvirzīja vadībā mājiniekus "Coachella Valley Firebirds", bet otrā perioda 24. sekundē Makss Makkormiks panāca jau 2:0.

Tomēr līdz otrajam pārtraukumam "Bears", pateicoties Konora Makmaikla un Hendriksa Lapjēra gūtajiem vārtiem, panāca izlīdzinājumu, bet trešajā periodā rezultāts nemainījās.

Par Kaldera kausa rezultatīvāko spēlētāju kļuva Kouls Linds no "Coachella Valley Firebirds", kurš 26 spēlēs sakrāja 31 (9+22) punktus, bet par vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts "Bears" vārtsargs Hanters Šepards.

"Bears" vārtsargs izslēgšanas spēlēs vārtos stājās 20 mačos, izcīnīja 14 uzvaras, atvairīja 91,4% metienu, vidēji mačā ielaida 2,27 ripas savos vārtos un aizvadīja trīs "sausās" spēles.

Kā pēdējais no Latvijas hokejistiem, kurš pārstāvējis "Bears" komandu ir šo šobrīd Čehijā spēlējošais aizsargs Kristofers Bindulis, kurš laika posmā no 2017. līdz 2019. gadam aizvadīja 16 spēles šajā klubā. Iepriekš ilgus gadus vienību pārstāvējis profesionālo karjeru beigušais aizsargs Agris Saviels, bet divas spēles "lāču" sastāvā arī kādreizējam NHL policistam Raitim Ivanānam.

Iepriekšējā sezonā par Kaldera kausa ieguvējiem kļuva Čikāgas "Wolves", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica Springfīldas "Thunderbirds" vienību.