foto: Oļegs Baibakovs / Optibet virslīga
Deniss Rakels pamet "Super Nova" un meklēs iespējas ārzemēs; Tobers pametīs "Lechia"
Deniss Rakels pēdējos gados nav spējis nostabilizēties nevienā komandā un arī izsaukumus un Latvijas valstsvienību jau ilgāku laiku nesaņem.
Futbols
2023. gada 14. jūnijs, 10:08

Deniss Rakels pamet "Super Nova" un meklēs iespējas ārzemēs; Tobers pametīs "Lechia"

Jauns.lv/LETA

Uzbrucējs Deniss Rakels, kurš pievienojās Salaspils "Super Nova" pirms sezonas sākuma, pēc 15 aizvadītiem mačiem pametis klubu, otrdien pavēstīja komanda.

15 spēlēs 30 gadus vecais uzbrucējs izcēlās ar četriem vārtiem, un kluba paziņojumā norādīts, ka viņš līdz ar transfēru perioda sākumu centīsies karjeru turpināt ārzemēs.

Rakels iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja RFS komandā, kļūstot par Latvijas čempionu un kausa ieguvēju, bet pirms tam viņš pārstāvēja Kipras čempionāta vienību "Pafos", kurai viņu izīrēja "Riga".

Karjeras laikā futbolists arī spēlējis Polijas komandās Krakovas "Cracovia", Poznaņas "Lech", Ļubinas "Zaglebie" un Katovices GKS, kā arī bijis Anglijas pēc spēka otrās līgas "Reading" vienības paspārnē. Karjeras pirmsākumos jēkabpilietis spēlēja "Liepājas Metalurgs" komandā.

Rakels savā karjerā 32 mačus aizvadījis arī Latvijas valstsvienības sastāvā, kuras labā guvis vienus vārtus.

Tāpat "Super Nova" rindas pametis aizsargs Artūrs Ļotčikovs, kurš laukumā devās 12 spēlēs.

"Super Nova" ar izcīnītiem septiņiem punktiem 18 aizvadītās spēlēs futbola virslīgas turnīra tabulā atrodas pēdējā vietā.

Tikmēr Latvijas izlases futbolists Kristers Tobers atstās Gdaņskas "Lechia" vienību, pavēstīja no Polijas spēcīgākās līgas izkritusī komanda.

Kā savā mājaslapā ziņo "Lechia", vienību atstās arī Rafals Pjetržaks, vācietis Marko Terracino, portugālis Flaviu Paiksau, Jakubs Kalužinskis un Izraēlas izlases spēlētājs Joels Abu Hanna.

Tiek vēstīts, ka 38 gadus vecais Paiksau noslēdz savu karjeru, bet Abu Hanna atgriezīsies Varšavas "Legia" rindās, no kuras viņš tika īrēts. Tikmēr pārējiem spēlētājiem bija līgumi līdz šī gada 30. jūnijam un tie netiks pagarināti.

Tobers "Lechia" pārstāvēja kopš 2020. gada, Polijas čempionātā aizvadot summā 70 spēles, kuras izcēlās ar vienu vārtu guvumu.

Jau vēstīts, ka par Polijas čempioni šosezon kļuva cita Latvijas izlases futbolista Vladislava Gutkovska pārstāvētā Čenstohovas "Rakow".

Gutkovskis šosezon Polijas ekstraklases 32 spēlēs guva astoņus vārtus, vēl viens Latvijas spēlētājs Andrejs Cigaņiks pārstāvēja Lodzas "Widzew" un 15 mačos atzīmējās ar vieniem gūtiem vārtiem, bet Tobers laukumā devās 27 mačos, ar rezultatīviem sitieniem neizceļoties.