foto: SIG Strasbourg
Kurucs nepaliks Strasbūras vienībā
Rodionam Kurucam būs jauns klubs.
Basketbols
2023. gada 9. jūnijs, 22:13

Kurucs nepaliks Strasbūras vienībā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs nākamsezon nepaliks Francijas klubā Strasbūras SIG, kuru pametīs arī Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki, savā "Twitter" kontā paziņoja klubs.

Strasbūras klubs pēc sezonas ir pateicis paldies virknei basketbolistu, tai skaitā Rodionam Kurucam.

"Likā Bufor, Markus Kīn, Tim Freižer, Rodion Kuruc, Martin Peterka, SIG pateicas par ieguldījumu 2022./2023.gada sezonā," vēsta "Twitter" ieraksts.

Kurucs komandai no Seviljas "Real Betis" pievienojās decembra vidū.

21 Francijas čempionāta spēlē Kurucs vidēji mačā spēlēja 26,2 minūtes, guva 10,6 punktus un sakrāja 4,8 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas spēlēs šie rādītāji bija attiecīgi divas spēles, 28,2 minūtes, 13 punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Strasbūras vienība ar 17 panākumiem 34 cīņās pamatturnīrā ieņēma astoto 18 komandu vidū un kā pēdējā iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā, kur ceturtdaļfinālā sērijā ar 0-2 piekāpās Eirolīgas pusfinālistei "Monaco".

Iepriekš 11 spēlēs Seviljas komandas sastāvā Kurucs vidēji 16 minūtēs guva 4,8 punktus, kā arī sakrāja 3,3 atlēkušās bumbas, 1,2 rezultatīvas piespēles un 0,8 pārtvertas bumbas. Kurucs komandā ieradās vasaras beigās, noslēdzot līgumu ar klubu uz vienu sezonu.

2021./2022,gada sezonā Kurucs spēlēja Belgradas "Partizan", taču laukumā pēdējo reizi devās martā un pārtrauca līgumsaistības ar komandu jūnija sākumā. Jūlijā basketbolists startēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, kur spēlēja Toronto "Raptors" rindās.

Kurucs no 2012. līdz 2015.gadam bija "VEF Rīga" sistēmā, bet pēc tam trīs gadus pavadīja Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē, spēlējot arī kluba otrajā komandā zemākajās līgās. 2018.gadā Barselonas komandas sastāvā basketbolists kļuva par Spānijas kausa ieguvēju.

2018.gada vasarā Latvijas pārstāvi ar 40.numuru NBA draftā izvēlējās Bruklinas "Nets". Pēc divām Bruklinas komandā pavadītām sezonām Kurucs 2021.gada janvārī tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets" un martā - uz Milvoki "Bucks", no kuras Kurucs tika atbrīvots maija pirmajā pusē.

Pavisam 131 spēlē pasaules spēcīgākajā līgā Kurucs vidēji mačā spēlēja 16 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu.