Sporta zvaigznes
2023. gada 8. jūnijs, 06:51

Par godu leģendārajai Uļjanai Semjonovai radītas latviešu rotas ar basketbola bumbu

Jauns.lv

Iedvesmojoties no izciliem latviešu sportistiem, pazīstamais Latvijas rotu zīmols "Baltu rotas" laidis klajā jaunu rotu kolekciju “Basketbols”, kuras iedvesma ir pasaules sporta leģenda Uļjana Semjonova. Kolekcija ir tapusi sadarbībā ar Latvijas Olimpiešu sociālo fondu, lai atbalstītu cilvēkus, kas savu mūžu veltījuši sportam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Šī ideja tika lolota jau sen un apbrīnojamā kārtā sakrīt ar laiku, kad Latvijā visi ir uz patriotiska sporta svētku emociju viļņa. Tāpēc, jo īpaši svarīgi ir domāt par cilvēkiem, kuri vairs nav slavas zenītā. Atsaucoties uz bērnības atmiņām par Uļas sirsnību un gādību, ar kādu viņa rūpējās par sporta veterāniem, kuru vidū bija arī mans vectēvs, bijušais basketbola treneris Maigonis Geistards, kopīgi ar kolēģiem nolēmām radīt rotu kolekciju jauniešiem “Basketbols”. Aicinot jauniešus sportot, tiekties pēc izcilības un neaizmirst mūsu pašu sporta leģendas, cienīt paaudžu mantojumu un cilvēciskās vērtības,” komentē SIA “Baltu rotas” attīstības vadītāja Laura Geistarde-Šube.

foto: Publicitātes foto

Kolekcijā "Basketbols" ir divas rotas - kulons un aproce, kuru vienojošais motīvs ir stilizēta sudraba basketbola bumba. Kulons pieejams trīs variācijās - dabīgās ādas saitītē, sudraba ķēdītē vai tikai kulons atsevišķi. Izvēloties ķēdīti vai saitīti, iespējams piemeklēt to atbilstošā garumā. Arī aproces garumu var izvēlēties atbilstoši nēsātāja rokas izmēram.

foto: Publicitātes foto
Kolekcijas "Basketbols" aproce.

Uļjana Semjonova, īstajā vārdā Iulijaka, saukta arī par Uļu, šim sportam veltījusi savu dzīvi, sasniedzot izcilus rezultātus, kas ierakstīti pasaules sporta rekordu vēsturē. Viņa tiek uzskatīta par vienu no visu laiku izcilākajām basketbolistēm Latvijā un pasaulē, kura 20. gadsimta 60.–80. gados spēlēja leģendārajā komandā “Rīgas TTT”. Viņu kā pirmo eiropieti uzņēma basketbola izgudrotāja Džeimsa Neismita vārdā nosauktajā basketbola slavas zālē Springfīldā, ASV.

Leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova fotogrāfijās

Leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova fotogrāfijās.

gallery icon
68

Pēc aktīvās karjeras Uļa vadīja Latvijas Olimpiešu sociālo fondu, kas gādā par sporta veterāniem, rūpējoties par to cienīgām vecumdienām.

“Basketbols” ir ziedojumu kolekcija, 15% no šīs kolekcijas uzņēmums ziedos Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam.

foto: Publicitātes foto

"Mēs ļoti novērtējam "Baltu rotas" un Lauras iniciatīvu, jo tā ir dziļa cieņa, apbrīns un pateicība sporta leģendām par sagādātajām emocijām, prieka mirkļiem un nebijušu kopības sajūtu. Savukārt jaunajai paaaudzei, īpaši basketbolistiem, šīs rotas var kļūt par sava veida "amuletu" un piederības apliecinājumu lielajai basketbola saimei. Ļoti laba dāvana mūsu šī gada 9. un 12. klašu absolventiem un visiem tiem, kam sirdī basketbols," jauno kolekciju komentē LOK komunikācijas dienesta vadītāja Dace Gulbe.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās