foto: AP/Scanpix
ASV basketbola izlase Pasaules kausam grasās pulcēt varenu sastāvu
Aizvadītās NBA sezonas labākais spēlētājs aizsardzībā Džarens Džeksons.
Basketbols
2023. gada 6. jūnijs, 14:32

ASV basketbola izlase Pasaules kausam grasās pulcēt varenu sastāvu

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas labākais aizsardzības spēlētājs Džerens Džeksons piekritis pievienoties ASV valstsvienībai Pasaules kausa finālturnīrā, vēsta ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Džeksons, kurš piekto sezonu pēc kārtas pārstāv Memfisas "Grizzlies", šosezon bija NBA līderis bloķētajos metienos (vidēji trīs spēlē), kā arī ļāva saviem pretspēlētājiem realizēt vien 46,9% metienu, arī šajā statistikas rādītājā esot labākais līgā.

Viņš regulārajā čempionātā 63 mačos vidēji izcēlās arī ar 18,6 punktiem, 6,8 atlēkušajām bumbām un vienu pārtvertu piespēli.

Tāpat savu piekrišanu devis arī Ņūorleānas "Pelicans" uzbrucējs Brendons Ingrems, kurš regulārajā čempionātā 45 spēlēs caurmērā guva 24,7 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas un izdarīja 5,8 rezultatīvas piespēles. 23 gadus vecajam basketbolistam šī bija rezultatīvākā sezona NBA karjerā.

Tāpat savu piekrišanu doties uz Pasaules kausa iepriekš devuši Indiānas "Pacers" līderis Tairīss Halibērtons, MInesotas "Timberwolves" balsts Entonijs Edvardss, Ņujorkas "Knicks" saspēles vadītājs Džeilens Bransons, Bruklinas "Nets" līderis Mikals Bridžess, Bobijs Portiss no Milvoki "Bucks" un sezonas laikā strauji progresējušais Losandželosas "Lakers" aizsargs Ostins Rīvss, kurš sākotnēji bija paudis gatavību pārstāvēt Vāciju, jo viņa vecmāmiņa ir vāciete, tomēr, neraugoties uz šīs valsts pases iegūšanu pērn, nevēlējās sazināties ar Vācijas Basketbola federāciju.

Vairums no sākotnēji nosauktajiem spēlētājiem NBA laukumos izceļas ne vien ar prasmīgām darbībām uzbrukumā, bet arī vēlmi labi darboties aizsardzībā.

Vodžnarovskis norādīja, ka ASV valstsvienības ģenerālmenedžeris Šons Fords un treneris Stīvs Kers pilnu spēlētāju sastāvu nosauks vien jūnija beigās.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim norisināsies Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. ASV basketbolisti spēlēs Filipīnās, kur tie ielozēti vienā grupā ar Grieķijas, Jaunzēlandes un Jordānijas izlasēm. Pasaules kausā pirmo reizi vēsturē iekļuvusi arī Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas savus apakšgrupas mačus aizvadīs Indonēzijā, sacenšoties ar Libānas, Francijas un Kanādas izlasēm.