foto: AP/Scanpix
Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" sāks Stenlija kausa finālsēriju
Vegasas "Golden Knights" spēlētāji Reili Smits (no kreisās), Marks Stouns (aizmugurē centrā) un Alekss Pietrangelo pozē kopā ar NHL komisāra vietnieku Bilu Deiliju (priekšā) pēc uzvaras NHL Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālsērijas sestajā spēlē pret Dalasas "Stars".
Hokejs
2023. gada 3. jūnijs, 12:38

Bļugera pārstāvētā "Golden Knights" sāks Stenlija kausa finālsēriju

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" naktī uz svētdienu sāks Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsēriju, tajā spēkojoties ar Floridas "Panthers".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Finālsērijas visu spēļu sākumi paredzēti plkst.3 pēc Latvijas laika. Tiešraidē mačus pārraida platforma "Viaplay".

Sērija turpināsies 5.jūnijā (Latvijā - 6.jūnijā) Lasvegasā, nākamās divas spēles paredzētas 8. un 10.jūnijā Sanraizā. Ja būs nepieciešami vēl mači, tie notiks 13.jūnijā Lasvegasā, 16.jūnijā Sanraizā un 19.jūnijā Lasvegasā.

Lai "Golden Knights" uzvaras gadījumā Bļugera vārds tiktu iegravēts uz Stenlija kausa, viņam finālsērijā laukumā jādodas vismaz vienā spēlē. No 17 mačiem, ko Lasvegas komanda aizvadījusi šīs sezonas Stenlija kausā, Bļugers piedalījies sešos, kuros guvis vienus vārtus, atdevis vienu rezultatīvu piespēli un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Trešo reizi NHL vēsturē Stenlija kausa finālā tiekas komandas, kas ne reizi nav izcīnījušas trofeju. Pirms pieciem gadiem, finālā tiekoties toreizējai debitantei "Golden Knights" un Vašingtonas "Capitals", ar 4-1 pārāki bija galvaspilsētas hokejisti.

No 2018.gada finālistes sastāva "Golden Knigts" šobrīd pārstāv Žonatans Maršeso, Viljams Kārlsons, Railijs Smits, Viljams Karjērs, Šī Teodors un Breidens Maknebs.

Džeks Aikels, pirmo reizi spēlējot Stenlija kausa izcīņā, ir lasvegasiešu rezultatīvākais spēlētājs, izceļoties ar 18 punktiem (6+12). Rietumu konferences finālā pret Dalasas "Stars" viņš vārtus neguva, toties līdera lomu uzņēmās Maršeso.

"Panthers" uzvarām pretī vedis Metjū Tkačaks, kurš guvis deviņus vārtus, četrus no tiem uzvaru nesošos, kā arī izdalījis 12 rezultatīvas piespēles. Teicamu izslēgšanas turnīru aizvada arī Floridas komandas vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš uzvarējis pēdējās 11 no 12 spēlēm, šajā nogrieznī vidēji ielaižot 1,95 ripas un atvairot 94,2% metienu. Šajā Stenlija kausa izcīņā viņš papildlaikos nepārspēts ir gandrīz 100 minūtes.

Ja finālsērijas pirmajā spēlē vārtus sargās Edins Hils un Bobrovskis, tad tā būs pirmā reize kopš 1969.gada, kad abas vienības finālu nesāk ar vārtsargiem, kuri strādāja izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē. "Panthers" pirmajā mačā ripas ķēra Alekss Laions, viņu vēlāk nomainot Bobrovskim, bet "Golden Knights" vārtos bija Lorāns Brosuā, kurš guva savainojumu un pēc astoņiem mačiem viņu aizstāja Hils.

Pēdējo reizi kāds no Latvijas hokejistiem Stenlija kausa finālā piedalījās pirms desmit gadiem, kad Kaspars Daugaviņš kopā ar Bostonas "Bruins" ar 2-4 zaudēja Čikāgas "Blackhawks". Stenlija kausā iegravēts tikai viena Latvijas hokejista vārds - 1996.gadā ar "Avalanche" par čempionu kļuva Sandis Ozoliņš.

"Golden Knights" pretiniecei "Panthers" ir tiesības uz aizsargu Uvi Jāni Balinski, kurš nākamajā sezonā cīnīsies par vietu NHL komandas sastāvā.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche", kas finālsērijā ar 4-2 pieveica iepriekšējo divu sezonu uzvarētāju Tampabejas "Lightning".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās