Basketbols
2023. gada 2. jūnijs, 09:26

NBA finālsērija sākas ar pārliecinošu "Nuggets" uzvaru

Jauns.lv/LETA

Denveras "Nuggets" basketbolisti ceturtdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā mačā.

"Nuggets" savā laukumā ar rezultātu 104:93 (29:20, 30:22, 25:21, 20:30) pārspēja Maiami "Heat" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1-0.

Laukuma saimniekiem izdevās iekrāt 24 punktu pārsvaru trešajā ceturtdaļā, bet, tuvojoties pamatlaika beigām, Maiami vienība samazināja deficītu līdz deviņiem punktiem, tomēr ar to bija par maz, lai nepieļautu "Nuggets" panākumu.

Mājinieku uzvaru sekmēja Nikola Jokičs, kurš guva 27 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbās un atdeva 14 rezultatīvas piespēles, sakrājot devīto "triple-double" šīs sezonas izslēgšanas spēlēs.

Vēl 26 punktus un desmit atlēkušās bumbas uzvarētāju rindās sakrāja Džamals Marejs, bet Ārons Gordons un Maikls Porters pievienoja attiecīgi 16 un 14 punktus.

Tikmēr Maiami vienību no zaudējuma neglāba Bams Adebajo, kurš tika pie 26 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, kamēr Džimijs Batlers, kura rezultatīvais sniegums iepriekšējos mačos palīdzēja "Heat" sasniegt finālsēriju, šajā mačā guva tikai 13 punktus.

Otrā sērijas spēle paredzēta svētdien, laukuma saimniekiem atkal esot Denveras basketbolistiem.

Pirms iekļūšanas finālā "Nuggets" sērijā ar 4-0 pārspēja Losandželosas "Lakers", sasniedzot finālsēriju pirmo reizi komandas vēsturē, bet "Heat" ar 4-3 guva panākumu pār Bostonas "Celtics". 

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.