Futbols
2023. gada 31. maijs, 22:57

"Riga" futbolisti sagrauj "Super Nova"

Jauns.lv/LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdere "Riga" trešdien 16.kārtas mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, ar rezultātu 5:1 (4:0) savā laukumā sagraujot Salaspils "Super Nova".

Mājinieki izvirzījās vadībā pēc spēlētām 19.minūtēm, kad pirmos vārtus mačā guva Milošs Jojičs. Pēc trīs minūtēm "Riga" pārsvaru dubultoja Duglass Aurēliu, bet 3:0 vēl pēc trīs minūtēm panāca Raivis Jurkovskis.

Tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, 30.spēles minūtē ceturto reizi Salaspils komandas vārtsargam lika kapitulēt Marko Regža.

Savukārt otrajā puslaikā piektos rīdzinieku vārtus guva Lukass Ranželu, kamēr vienīgais precīzais sitiens 15 minūtes līdz pamatlaika beigām viesu rindās padevās Oļegam Laizānam.

"Riga" šosezon joprojām nav izjutusi zaudējuma rūgtumu un tikai iepriekšējā kārtā pret RFS (0:0) tai pārtrūka astoņu uzvaru sērija. "Super Nova" bez uzvarām ir jau desmit spēles pēc kārtas un šajā virknē iekrājusi tikai vienu punktu.

Pirmajā aplī "Riga" salaspiliešus uzvarēja pārliecinoši - 4:0.

Jau ziņots, ka kārtas ievadā RFS komanda otrdien ar rezultātu 3:1 uzvarēja "Daugavpili", bet šodien "Valmiera" un "Metta" spēlēja neizšķirti 1:1.

16.kārtas noslēgumā "Liepāja" mājās tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms" un "Auda" uzņems "Jelgavu".

Turnīra tabulas augšgalā ar 42 punktiem 16 spēlēs ir "Riga", otro vietu ar 38 punktiem ieņem RFS, trešā ar 26 punktiem ir "Valmiera", bet ceturto vietu ar 22 punktu 15 spēlēs ieņem "Metta". 20 punkti ir "Liepājai" , bet 19 punktus sakrājusi "Auda", 15 - "Jelgava", 13 - "Daugavpils", 12 - "Tukums 2000"/"Telms" un septiņus - "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".