Fitness
2023. gada 30. maijs, 15:37

Sestdien ar diviem grandioziem notikumiem sāksies Latvijas spēkavīru sezona

Jauns.lv

Sestdien, 3. jūnijā, Daugavpilī tiks aizvadīts pirmais Latvijas spēkavīru čempionāta posms, bet tajā pašā laikā Dobelē notiks arī Ukrainas un Baltijas valstu draudzības kauss, portālu Jauns.lv pasākuma rīkotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šosestdien, plkst. 13:00, sāksies pirmais “Klondaikas” Latvijas čempionāta spēkavīriem 2023. gada posms - Daugavpils kausa izcīņa.

Sacensībās piedalīsies Mairis Kopeika, Valentīns Klevinskis, Māris Krievelis, Edijs Rihards Krieviņš, Intars Sauskājs, Jānis Krūmiņš, Valdis Dolinčuks, Raivis Gintauts un Arturs Rubens, kuri sacentīsies baļķa celšanā, auto vilkmē no zemes, krucifiksa disciplīnā, mucu nešanā un vešanā ar ķerru, Atlanta akmeņu celšanā un stafetē, kas ietvers riepas velšanu un fermera pastaigu.

Daugavpils sacensību vingrinājumu apraksts:

- “Under Armour” baļķis - 100 kg un 120 kg;

- “Verte Auto” / “Škoda Mežciems” auto vilkme no zemes;

- “Bosch Latvija” krucifikss;

- “Tērvetes alus” un “FK Industry” mucu nešana un vešana ar ķerru;

- “Klondaikas” Atlanta akmeņi - 100 kg, 120 kg, 140 kg bez līmes;

- “Fakro” un “Galeco” stafete - riepas velšana (300 kg)  (4 x)  + fermera pastaiga."

Tajā pašā laikā (no 13:00) Dobeles pilsētas svētku ietvaros tiks aizvadīts “Dobeles dzirnavnieka” atbalstītais Ukrainas un Baltijas valstu draudzības kauss pāriem., kuru tiešraidi būs iespējams vērot ne tikai klātienē, bet arī kanālā “TV 4” un Sportacentrs.com.

Sacensībās piedalīsies divi Ukrainas pāri Igors Holovko un Vasīlijs Oleņikovs kā ar Bohdans Kopuls un Jevgēņijs Hotvianskis, kuriem pretī stāsies pa vienam pārim visām Baltijas valstīm. Latviju pārstāvēs Didzis Zariņš un Andris Dilāns, Igauniju – Tīts Kalvuss un Romeks Velts, savukārt Lietuvu – Karolis Aleksandrovičs un Modests Stuckus. Šie spēkavīri sacentīsies smagās mašīnas vilkšanā, baļķa un hanteles celšanā, nēšu nešanā, fermera pastaigā, riepas velšanā, vairoga nešanā, pulksteņa vingrinājumā un vilkmē no zemes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Dobeles sacensību vingrinājumu apraksts:

- Smagās mašīnas vilkšana;

- Baļķa celšana – 135 kg + hanteles celšana – 90 kg;

- Nēši – 360 kg + fermera pastaiga – 140 kg;

- Riepas velšana (400kg x 4)  + vairoga nešana (160 kg/40m)

- Pulkstenis

- Vilkme no zemes – 340 kg