foto: Edijs Pālens/LETA
Batņa: "Nesanāca trešo periodu iesākt tā, kā gribējām"
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Oskars Batņa.
Hokejs
2023. gada 27. maijs, 17:52

Batņa: "Nesanāca trešo periodu iesākt tā, kā gribējām"

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta pusfināla mačā ar Kanādu bija pietiekami enerģiska, pēc zaudējuma sarunā ar žurnālistiem secināja valstsvienības uzbrucējs Oskars Batņa.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase, pirmo reizi vēsturē spēlējot pasaules čempionāta pusfinālā, sestdien Tamperē ar rezultātu 2:4 (1:0, 1:1, 0:3) zaudēja Kanādai un meistarsacīkstes noslēgs svētdien ar cīņu par bronzas medaļām.

"Nesanāca trešo periodu iesākt tā, kā gribējām. Turpretī viņiem arī sanāca ātri iemest vārtus un radās pārliecība Neveiksmīgā situācijā ielaidām otros vārtus, arī trešie bija tādi, kurus nevajadzētu ielaist," stāstīja Batņa.

Noslēdzošajā periodā kanādieši nedeva Latvijas hokejistiem daudz iespēju un iespējas atspēlēties iedragāja Batņas grūdiens apmalē pret Makenziju Vīgeru trīs minūtes pirms pamatlaika beigām.

"Tādu noraidījumu nedrīkst dabūt situācijā, kad ir jāatspēlējas. Par to jāatvainojas čaļiem, taču tas ir hokejs, kurā bez kļūdām neiztikt. Pirms tam man ar elkoni iebrauca sejā, iespējams, tāpēc emocijas uzsitās augšā un sanāca neveiksmīgs noraidījums," stāstīja Batņa.

Hokeja fani Doma laukumā vēro Latvijas izlases pusfināla cīņu ar Kanādu

Tūkstošiem cilvēku sestdien, 27. maijā Rīgas centrā pulcējušies, lai uz lielajiem ekrāniem kopīgi skatītos pasaules čempionāta hokejā pusfināla spēli starp ...

gallery icon
159

Latvijas un Kanāda spēli klātienē apmeklēja apmēram 8669 skatītāju, no kuriem liela daļa bija Latvijas izlases līdzjutēji.

"Noņemu cepuri mūsu līdzjutēju priekšā - tik īsā laika posmā tik daudziem atbraukt uz šejieni," atzīmēja Batņa, kurš kopā ar komandas biedriem Tamperē ieradās piektdienas rītā neilgi pēc uzvaras ceturtdaļfinālā. "Bijām diezgan enerģiski noskaņoti, bet iznākums ir tāds, kāds ir."

Hokeja līdzjutēji Esplanādē jūt līdzi mūsu hokejistiem pusfināla mačā pret Kanādu

Hokeja līdzjutēju pūļi 2023. gada 27. maijā Esplanādē jūt līdzi mūsu hokejistiem pusfināla mačā pret Kanādu.

gallery icon
36

Plkst.18.20 turpat Tamperē paredzēts otrs pusfināls, kurā spēkosies Vācijas un ASV hokejisti. Spēle par bronzu paredzēta svētdien plkst.15.20, bet fināls - plkst.20.20.