foto: Edijs Pālens/LETA
Izlases treneris Lauris Dārziņš atklāj Šveices izlases trumpjus un vājās vietas
Latvijas hokeja izlases uzbrucēju treneris Lauris Dārziņš.
Hokejs
2023. gada 23. maijs, 12:33

Izlases treneris Lauris Dārziņš atklāj Šveices izlases trumpjus un vājās vietas

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases pretiniece pēdējā apakšgrupas spēlē Šveice ilgāku laiku pieturējusies pie viena spēles stila, kas var palīdzēt latviešiem pienācīgi sagatavoties izšķirošajam mačam par iekļūšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, sarunā ar žurnālistiem teica viens no Latvijas izlases treneriem Lauris Dārziņš.

Otrdien plkst.20.20 Latvijas hokejisti grupu turnīra pēdējā spēlē tiksies ar Šveici un, izcīnot kaut vienu punktu, nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā.

Dārziņš uzsvēra, ka Latvijas hokejisti var priekšlaicīgi sagatavoties mačam, jo Šveice jau ilgāku laiku pieturas pie sava spēles stila, neveicot lielas izmaiņas.

"Šveicieši nav mainījuši savu spēles stilu jau kādu laiku. Protams, ir nianses, bet gadu no gada viņu trumpis ir atņemt laiku un aizņemt vietu laukumā," izcēla treneris.

Latvijas hokeja izlase 2023. gada pasaules čempionātā

Latvijas hokeja izlase 2023. gada pasaules čempionātā - hokejistu, treneru un apkalpojošā personāla oficiālie foto.

gallery icon
41

"Tieši tāpēc mums brīvais ledus, kurā padomāt, būs mazāk, bet, apzinoties to, mēs varam noteiktos brīžos izdomāt divus vai trīs soļus uz priekšu, kur mēs gribam, lai otrā un trešā piespēle nonāktu," viņš turpināja. "Viņi ir kompakti, bet tajā pašā laikā, kad viņi tā spēlē, kaut kādas zonas laukumā atbrīvojas."

Gatavojoties pasaules čempionāta, Latvija aizvadīja divas pārbaudes spēlēs tepat Rīgā un vienā tika izcīnīta uzvara ar 5:1, kamēr otrā pārāki bija šveicieši, pārspējot latviešus ar 5:3. 

"Kardināli mēs savu spēles zīmējumu nemainīsim, bet esam izpētījuši, kā viņi sāk uzbrukumus un zinām, kurās zonās būs tie ātrumi. Mūsu sistēmas ietvaros vienkārši ir jābūt dažās vietās viņiem tuvāk un pie visa tā mums ir jābūt gataviem tikt ārā no zonas. Viņu presings ir aktīvs ar vairākiem cilvēkiem," stāstīja treneris.

Savainojumu dēļ no sastāva ir izņemts Roberts Mamčics, kā arī otrdien laukumā nedosies Ronalds Ķēniņš, taču pietiekumā ir iekļauts Georgs Golovkovs un Kristiāns Rubīns.

"Georgs piedalījās gandrīz visā sagatavošanās posmā, tāpēc lieliski zina, ko prasa treneri, bet Kristiāns ir bijis iepriekšējos gados un jau ar treneriem visu pārrunāja, par pārējām viņa tehniskajām kvalitātēm mums šaubu nav," norādīja Dārziņš.

Ja norvēģi atņems punktus Slovākijai, Latvija priekšlaicīgi nodrošinās spēlēšanu ceturtdaļfinālā, kuru aizvadīs ceturtdien tepat Rīgā.