foto: Getty Images via AFP
Iespaidīgais Deiviss ļauj "Lakers" ar uzvaru Goldensteitā iesākt Rietumu pusfinālsēriju
Entonijs Deiviss uzbrukumā pret Kevonu Lūniju.
Basketbols
2023. gada 3. maijs, 09:35

Iespaidīgais Deiviss ļauj "Lakers" ar uzvaru Goldensteitā iesākt Rietumu pusfinālsēriju

Jauns.lv/LETA

Ar uzvaru viesos otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otro kārtu uzsāka Losandželosas "Lakers" vienība.

Losandželosas komanda NBA Rietumu konferences pusfināla pirmajā mačā ar 117:112 (29:31, 36:33, 31:24, 21:24) pieveica Goldensteitas "Warriors" basketbolistus.

Šī abām vienībām, kuras NBA čempionātā uzvarējušas piecos no pēdējiem astoņiem gadiem, bija pirmā tikšanās reize izslēgšanas mačos kopš 1991. gada.

Uzvarētāju rindās ar 30 gūtiem punktiem un izcīnītām 23 bumbām zem groziem, piecām rezultatīvām piespēlēm un četriem bloķētiem metieniem izcēlās Entonijs Deiviss, 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas Lebrona Džeimsa kontā, bet pa 19 punktiem guva D'Andželo Rasels un Deniss Šrēders.

Mājinieku sastāvā 27 punktus guva Stefans Karijs, 25 - Klejs Tompsons, 21 - Džordans Pūls, bet 10+23 atlēkušās bumbas savā kontā ierakstīja Kevons Lūnijs.

"Lakers" pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Memfisas "Grizzlies", bet pagājušā gada čempione "Warriors" vien ar 4-3 pieveica Sakramento "Kings".

Sērijas līdz četrām uzvarām arī otrā spēle ceturtdien norisināsies "Warriors" laukumā.

Tikmēr neizšķirtu sērijā pret Maiami "Heat" otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu turnīra otrajā kārtā panāca Ņujorkas "Knicks" vienība, tiekot pie panākuma sava laukumā.

Austrumu konferences pusfināla otrajā spēlē "Knicks" - bija pārāki ar 111:105 (31:29, 20:25, 25:23, 35:28), sērijā līdz četrām uzvarām panākot 1-1.

Uzvarētāju rindās 30 punktus guva Džeilens Bransons, Džuliuss Rendls. kurš savainojuma dēļ izlaida sērijas pirmo maču, atzīmējās ar 25 punktiem, 12 izcīnītām bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet Rovans Aleksandrs Barets uzvaru kaldināt palīdzēja ar 24 punktiem.

Viesu rindās 22 punktus guva Keilebs Mārtins, bet ar 21 punktu otrs rezultatīvākais bija Geibs Vinsents. "Heat" šajā mačā nevarēja palīdzēt šogad izslēgšanas spēlēs fantastiski spēlējošais Džimijs Batlers, kurš sērijas pirmajā mačā ceturtajā ceturtdaļā pēc sadursmes ar Džošu Hārtu guva potītes traumu. Batlers spēli turpināja, bet pa laukumu pārvietojās manāmi klibojot.

"Knicks" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 4-1 pieveica Klīvlendas "Cavaliers", kamēr "Heat" ar 4-1 sērijā uzvarēja regulārās sezonas uzvarētāju Milvoki "Bucks".

Konferences pusfināla trešā spēle sestdien norisināsies Maiami.

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.